Connect with us
Cutremur puternic în Grecia. S-a resimțit în cel puțin 4 țări

Externe

Cutremur puternic în Grecia. S-a resimțit în cel puțin 4 țări

În ziua de 02 Mai 2020, la ora 15:51:08 (ora locală a României), s-a produs în insula Creta din Grecia un cutremur extrem de puternic cu magnitudinea ml 6.1, la adâncimea de 42km, transmite  Institutul American de Geofizică (USGS).

Cutremur puternic în Grecia, la adâncime mică. Autoritățile sunt în alertă

Pământul s-a zguduit foarte puternic astăzi, 2 mai, în apropiere de insula Creta. Până în acest moment nu au fost raportate victime de către autorități. Cutremurul a fost însă resimțit și în Turcia, Egipt și Libia.

Un seism cu magnitudinea de 6,1 grade pe scara Richter s-a produs, sâmbătă, in apropiere de insula Creta din Grecia la ora locala 15:51. Magnitudinea a fost corectată ulterior la 6.6.

Cele mai apropiate orase de epicentru sunt Atena (468 km), Irakleion (147 km), Agios Nikolaos (124 km) si Ierapetra (105 km), potrivit datelor publicate de Institutul de Geofizica elen.

Acesta este cel mai mare cutremur care s-a produs în acest an în Grecia. Anterior au mai avut loc patru seisme importante pe tărâm elen în decursul acestui an.

Primul mare cutremur resimțit de Grecia în aces an avut loc la 30 ianuarie și a avut o intensitate de 5,3 grade pe scara Richter.

Un al doilea cutremur, de 5,0 grade a avut loc cu numai ă sătpămână mai târziu și s-a simțit în apropiere de localitatea Neochorion. După doar patru zile, Grecia a fost zguduită de un cutremur de 4,7.

Ultimul cutremur de proporții care a avut loc în Grecia s-a produs la 20 martie și a avut o magnitudine de 5,9 grade pe scara Richter și a fost resimțit și în Italia, în unele zone din Puglia și Calabria.

Cutremurul de astăzi le întrece, însă, pe toate, mai ales că s-a produs și la o adâncime destul de mică.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top