Connect with us
Țara care prelungește starea de urgență până la jumătatea lunii iulie

Externe

Țara care prelungește starea de urgență până la jumătatea lunii iulie

Situația este în continuare îngrjorătoare în Franța, unde autoritățile tocmai au decis să prelungească starea de urgență până la jumătatea lunii iulie. Decizia a fost anunțată de ministrul Sănătăţii, Olivier Véran, potrivit AFP, citează Agerpres.

Țara care prelungește starea de urgență până la jumătatea lunii iulie

Starea de urgență sanitară din Franța a fost declarată pentru prima oară în data de 24 martie și trebuia să expire pe 23 mai. Guvernul francez a decis că acest lucru nu va fi posibil, deoarece ridicarea acesteia la 23 mai „ar fi prematură”, „riscurile de revenire a epidemiei” fiind „dovedite în cazul întreruperii bruşte a măsurile în vigoare”. Așa se menționează într-un proiect de lege care va fi dezbătut de parlamentul francez luni, 4 mai.

Proiectul de lege prevede și un sistem de informare despre persoanele care s-au infectat cu covid și anturajul acestora pe o perioadă de cel puțin un an.

Totuși, din data de 11 mai ar urma să fie aplicate anumite măsuri de relaxare a restricțiilor, însă acestea vor fi implementate cu foarte mare atenție. Proiectul înaintat către parkamentul francez urmărește și „consolidarea cadrului juridic” şi „extinderea sa” pentru a putea integra această relaxare mult așteptată de către cetățenii francezi.

„Va trebui să trăim pentru un timp cu virusul”, a subliniat ministrul Sănătății din Franța, Olivier Véran.

„Miza următoarelor luni va fi să învăţăm să trăim cu virusul”, a declarat şi ministrul de Interne, Christophe Castaner.

Virusul care a îngrozit tot mapamondul în ultimele luni a cauzat 24.594 de morţi în Franţa, potrivit ultimului bilanţ oficial comunicat vineri seara.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top