Connect with us
Tarifele vamale impuse de Trump au adus mai multe pierderi decât câștiguri

Externe

Donald Trump avertizează Coreea de Nord împotriva oricărui act ‘iresponsabil’

Preşedintele SUA, Donald Trump, care tocmai a anulat summit-ul prevăzut cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, a avertizat joi Coreea de Nord împotriva oricărui act ‘iresponsabil’. De asemenea, a dat asigurări că va continua campania de ‘presiune maximă’ asupra acestei ţări.

Sperăm că lucruri pozitive vor avea loc în privinţa viitorului Coreei de Nord. Dar dacă aceasta nu se întâmplă, suntem mai pregătiţi ca niciodată să răspundem’, a declarat preşedintele american în faţa presei. ‘

Citește și: Președintele Trump: „Vom vedea dacă Summitul cu Coreea de Nord va mai avea loc, vom insista”

Deocamdată, sancţiunile noastre foarte dure, de departe cele mai dure sancţiuni impuse vreodată, şi o campanie de presiune maximă vor continua’ să fie aplicate, a mai promis liderul de la Casa Albă.

Citește și: Donald Trump anulează summitul SUA – Coreea de Nord

Intervenţia sa survine după ce a anunţat mai devreme că i-a transmis o scrisoare deschisă preşedintelui Coreei de Nord, prin care îl înştiinţează că a decis să anuleze summitul lor prevăzut pentru 12 iunie în Singapore, invocând ‘ostilitatea deschisă’ manifestată în ultimele declaraţii ale regimului de la Phenian.

Miercuri, Trump afirmase că abia săptămâna viitoare se va şti dacă summitul americano-nord-coreean va avea loc pe 12 iunie, aşa cum fusese planificat. În aceeaşi zi, secretarul de stat american, Mike Pompeo, a informat în scris comisia pentru afaceri externe a Camerei Reprezentanţilor de la Washington că „un acord rău nu este o opţiune” în relaţiile cu Phenianul şi că SUA se vor retrage de la negocieri dacă nu se discută o înţelegere corectă privind denuclearizare.

Regimul nord-coreean a ameninţat miercurea trecută că va anula summitul dacă Washingtonul îşi menţine cerinţele pe care le consideră dezechilibrate. Dacă Washingtonul ‘ne cere să renunţăm unilateral la arma nucleară, nu vom mai avea niciun interes pentru discuţii.

Și va trebui să reconsiderăm dacă să acceptăm viitorul summit între Coreea de Nord şi SUA’, a declarat ministrul adjunct de externe nord-coreean Kim Kye Gwan, citat de agenţia oficială de presă nord-coreeană ACTC.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top