Connect with us
Explozie la Paris - Mai multe persoane au fost rănite

Externe

Explozie la Paris – Mai multe persoane au fost rănite sau au decedat

O puternică explozie a avut loc într-o brutărie sâmbătă în arondismentul 9 din Paris, fiind rănite mai multe persoane şi spulberate mai multe geamuri din împrejurimi, au indicat prefectura poliţiei şi jurnalişti de la faţa locului, relatează AFP şi DPA.

Update – Se înregistrează trei morţi până acum. Doi sunt din rândurile pompierilor. A treia este o turistă din Spania. Bilanţul risca să se agraveze pentru că 10 dintre cei 50 de răniţi sunt în stare gravă. La intervenţie au fost mobilizaţi 300 de militari şi 100 de poliţişti.

Ştire iniţială

Potrivit prefecturii poliţiei, un incendiu a izbucnit într-un magazin urmat de o puternică explozie. Pentru moment este luată în calcul pista unei scurgeri de gaz pentru a explica incidentul, precizează AFP.

Cel puțin 15 persoane au fost rănite și transportate la spital. Totodată, deflagrația a fost atât de puternică încât geamurile clădirilor din apropiere s-au spart.

Pompierii au intervenit pentru a stinge incendiul provocat de explozie, în timp ce autoritățile au stabilit un perimetru de securitate, iar oamenii au fost sfătuiți să nu se apropie.

DPA notează că autorităţile de la Paris sunt în alertă maximă, deoarece sâmbătă urmează să aibă loc un nou protest al ”vestelor galbene”. Aproximativ 5.000 de poliţişti au fost desfăşuraţi în oraş.

Protestele ”vestelor galbene” au început la jumătatea lunii noiembrie, cu demonstraţii care au degenerat frecvent în confruntări cu forţele de ordine.

Citeşte şi: Franța: Victorie pentru vestele galbene! Ce a decis Guvernul

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top