Connect with us
Furtuni puternice în Italia - Trei morți și inundații masive

Externe

Furtuni puternice în Italia – Trei morți și inundații masive

Italia a fost sub cod roșu de furtună, iar intemperiile care afectează țara de duminică au provocat luni moartea a trei persoane şi au obligat închiderea a numeroase şcoli, în timp ce apele au atins o cotă istorică la Veneţia, relatează AFP.

Două persoane au murit după ce un copac s-a prăbuşit deasupra autoturismului lor, nu departe de Roma. În timp ce un tânăr a murit strivit de un copac, care s-a prăbuşit în plină stradă în regiunea Napoli, potrivit autorităţilor.

O mare parte din Italia se află în stare de alertă ca urmare a combinaţiei de vânturi violente, precipitaţii abundente şi valuri înalte. La Veneţia fenomenul ‘acqua alta’ a atins luni după amiază pragul de 156 de cm, un nivel care face ca pasarelele pietonale de obicei din lemn, ce permit trecerea în caz de inundaţii, nu mai sunt sigure.

Piaţa San Marco a rămas inaccesibilă timp de câteva ore şi mulţi turişti au fost nevoiţi să viziteze străzile din vecinătate cu copii urcaţi pe umeri şi cu apa până la şolduri. Duminică inundaţiile au obligat oraşul să modifice traseul maratonului, deşi pe o porţiune s-a alergat totuşi cu apa până la glezne.

Inundații masive în Italia

Luni, pe teritoriul Italiei, mai multe drumuri au fost inundate şi numeroase şcoli au fost închise, din cauza rafalelor de vânt cu viteze de până la 100 km/h, precipitaţiilor abundente şi valurilor mari. Autorităţile au decretat cod roşu în nordul ţării (Liguria, Lombardia, Veneto, Friuli, Trentino) şi în Abruzzo şi cod portocaliu în mare parte din restul peninsulei şi în Sicilia.

Traficul feroviar şi rutier în apropiere de pasul Brenner, care face legătura între Italia şi Austria, a fost temporar suspendat duminică şi luni iar o parte din autostrada Milano-Bologna era inundată.

Ca măsură de precauţie, şcolile au fost închise în mai multe zone, inclusiv în regiunile Liguria şi Veneto din nordul ţării, în unele părţi din regiunea Abruzzo (centru) şi la Roma.

Citește și: Vremea pe 2 săptămâni: Prognoza ANM până pe 11 noiembrie

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top