Connect with us
Germania după relaxarea restricțiilor: epidemia de Covid-19 se agravează

Externe

Germania după relaxarea restricțiilor: epidemia de Covid-19 se agravează

În Germania s-au ridicat restricțiile, dar au apărut indicii de agravare a epidemiei de Covid-19, conform AFP și Agerpres. De aceea, rata de infectare sau de reproducere a virusului a fost urmărită atent de autorități. Aceasta a atins pragul de 1.0 conform datelor oficiale publicate luni seara de cercetătorii de la Institutul Robert Koch.

Germania după relaxarea restricțiilor: epidemia de Covid-19 se agravează

Rata de infectare se referă la numărul de persoane la care se poate transmite virusul de la o singură persoană. În general este bine ca această rată să fie subunitară.

Atunci când ajunge la 1, lucrurile nu stau destul de bine. Virusologii au spus că acest prag a fost atins pentru prima oară după 15 aprilie. Pe 15 aprilie, rata scăzuse la 0.7 și apoi a început să crească din nou.

Populația devine tot mai nerăbdătoare, dar dacă tendința de creștere se confirmă, eforturile autorităților pot fi îngreunate, conform AFP.

Cabinetul federal de la Berlin și guvernele landurilor vor discuta următoarele etape de ridicare a restricțiilor joi și vor lua decizii în ziua de 6 mai.

Cancelarul Angela Merkel a susținut o linie mai dură și a avertizat în repetate rânduri că nu este bine să se sară peste etape. Creșterea ratei de infectare i-au confirmat temerile cancelarului. Recent, s-a discutat despre sistemul de sănătate ar putea ajunge la limita capacității.

Situația în Germania

Marți în Germania erau confirmate 156.337 cazuri și 5.913 decese în urma contaminării cu coronavirus. Relaxarea restricțiilor care ar fi trebuit să reducă răspândirea epidemiei a început la 20 aprilie. Cele mai importante măsuri luate atunci au fost redeschiderea școlilor, a liceelor și mai ales, a unor magazine.

Cifrele la nivel mondial nu stau nici aici bine. Se pare că încă nu am scăpat de teama acestui virus, ci cifrele cresc pe zi ce trece. În cea mai mare țară din lume, SUA, s-au înregistrat peste un milion de cazuri de infectări cu Covid-19 și 58.365 de decese cauzate de acest virus.

1 Comment

1 Comment

  1. alt

    2020-04-30T16:35:42+03:00 at 16:35

    aici în München restricțiile au fost ca și inexistente. cum mai toate afacerile în care nu se putea lucra de acasă au fost închise (angajații magazinelor, hotelurilor, restaurantelor etc) și vremea frumoasă a invitat oamenii afară, toată lumea a ieșit la plimbare cum a avut chef. zona de promenadă de la râul Isar sau parcul Englischer Garten au fost mereu aglomerate. pe străzi la fel de multă lume la plimbare pe 2 roți sau cu decapotabila. într-adevăr supermarketurile sau benzinăriile au rămas deschise. în supermarketuri s-au luat niște decizii de-a drepul hilare. pentru a se păstra distanța între clienți, fiecare trebuie să ia un cărucior la intrarea în magazin. doar că acel cărucior se parchează undeva și apoi se merge de la raft la raft pentru a se alege produsele dorite.
    să nu credeți propaganda guvernului german cu măsurile „dure”. au fost chiar foarte relaxate.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top