Connect with us
Premierul Alexis Tsipras a decis să remanieze guvernul greci, în vederea accelerării implementării reformelor cerute de creditorii internaționali.

Externe

Grecia: Premierul Alexis Tsipras a remaniat Guvernul

Prim-ministrul grec Alexis Tsipras a remaniat vineri seară Guvernul din Grecia. Măsura a fost luată pentru a accelera implementarea reformelor cerute de creditorii internaționali.

Totodată, în spatele acestei decizii se află și dorința lui Tsipras de a crește în sondaje, după ce reformele sale nepopulare au dus la proteste și la nemulțumiri în rândul poporului elen.

Alexis Tsipras a sugerat că va implementa reformele fiscale cerute de creditorii internaţionali de la UE şi FMI. În acest sens, Euclid Tsakalotos şi-a păstrat poziţia la conducerea ministerului de Finanţe. Tsakalotos este un negociator cheie al Atenei în relaţie cu creditorii internaţionali din UE şi FMI, scrie news.ro.

Noii miniștri numiți de Alexis Tsipras în Executivul Greciei

Premierul l-a numit pe Dimitri Liakos la conducerea ministerului responsabil cu implementarea programului de reforme cerute de creditorii internaţionali. Anterior, Liakos a condus biroul economic al executivului elen.

Liderul elen l-a înlocuit pe ministrul Energiei, Panos Skourletis, tocmai pentru a-i împăca pe creditorii internaţionali, după ce demnitarul s-a opus public privatizării. În schimb, ministrul Economiei, George Stathakis, a preluat controlul asupra ministerului Energiei.

Citește și: Cutremur de 5,2 grade în Grecia

Stergios Pitsiorlas, liderul agenţiei elene de privatizare, a fost numit în poziţia de viceministru al Dezvoltării.

Grecia vrea să finalizeze curând implementarea unui pachet de reforme în domeniul fiscal şi în cel al muncii, tocmai pentru a se califica pentru un nou program de scutire a datoriilor externe şi de cumpărare a obligaţiunilor de la Banca Centrală Europeană.

Un asemenea program este crucial pentru ca statul elen să-şi recapete accesul pe piaţa obligaţiunilor începând cu 2018.
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top