Connect with us
Grecia redeschide turismul. Cine va fi supus testării și carantinei obligatorii

Externe

Grecia redeschide turismul. Cine va fi supus testării și carantinei obligatorii

Sezonul vacanțelor a început. Având în vedere situația cu care se confruntă omenirea, multe domenii au fost afectate, în special turismul. Cu toate acestea, mai multe țări iau măsuri în ceea ce privește reluarea activității turistice și se pregătesc să îi aștepte pe oaspeți cât mai repede. Astfel, vor adopta toate măsurile de siguranță și vor fi gata de start. Printre acestea se regăsește și Grecia, care a anunțat data de la care turiștii străini sunt așteptați.

Grecia redeschide turismul. Cine va fi supus testării și carantinei obligatorii

Grecia a anunțat, inițial, că turismul va fi reluat de la 1 iulie. Cu toate acestea, situația a fost reanalizată, iar autoritățile au decis să-i primească pe turiști încă din data de 15 iunie. Astfel, ministrul turismului, Harry Theocharis, a declarat că țara este pregătită să înceapă această etapă și să le ofere oamenilor o vacanță în siguranță.

În plus, nu vrea ca liderii UE să le mai spună oamenilor să stea acasă, deși au existat critici la adresa Greciei care a decis reluarea activității turisitice în contextul pandemiei. Mulți greci, însă, depind de turism, în condițiile în care a cincea parte din PIB-ul țării vine din turism, iar unul din patru greci lucrează în acest domeniu. În perioadele de vârf ale sezonului turistic, această cifră urcă la 44% din totalul angajaților.

Deschidem cu un sistem și mai puternic, pentru că am consolidat resursele în zonele care vor primi cea mai mare parte a turiștilor, pentru a putea face față fiecărui posibil eveniment. La nivel european, această tactică nu are sens. Europa ar trebui să se considere o entitate.”, a spus ministrul turismului.

Theocharis a declarat că nu există motive de îngrijorare sau de subestimare a deciziilor luate de Guvern. Acesta a asigurat că situația este ținută sub control și că doar cetățenii veniți din țările care primesc undă verde de la epidemiologi și de la Agenția pentru Siguranța Aviației din UE pot intra în Grecia. În plus, cei din 35 de țări, printre care și Franța, Marea Britanie, SUA, Spania, Italia, Belgia, India și Africa de Sud,  vor fi în continuare supuși testelor obligatorii pentru COVID-19 și măsurilor de carantină la sosire.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top