Connect with us
Grecii au asaltat plajele cu miile după ce a fost ridicată carantina

Externe

Grecii au asaltat plajele cu miile după ce a fost ridicată carantina

Astăzi, 16 mai, peste 500 de plaje publice din Grecia au fost deschise. Mii de oameni le-au luat cu asalt odată ce s-a terminat carantina începută în 23 martie s-a terminat. Turiștii trebuie să respecte mai multe reguli de distanțare socială, dar asta nu i-a oprit să se relaxeze la soare sau în apele cristaline.

Grecii au asaltat plajele cu miile după ce a fost ridicată carantina

Majoritatea plajelor pe care le deține Grecia, 515, s-au redeschis sâmbătă la ordinul guvernului grec. Iubitorii de apa mării și soare au avut motive de bucurie pentru că temperaturile din zonă au fost de 38-39 de grade Celsius în timpul acestui weekend. Totuși, oamenii trebuie să respecte o serie de reguli pe plaje. Sunt acceptați doar 40 de oameni pe fiecare kilometru pătrat. Umbrelele trebuie să fie așezate la minim 4 metri una de cealaltă. Mai mult, un aspect foarte important este faptul că atât muzica, cât și alcoolul sunt interzise pe plajă.

Plajele elene sunt faimoase până și în țara noastră deoarece nisipul este curat, apele cristaline, mâncarea la terase și restaurante este delicioasă, iar prețurile sunt mici. Grecii sunt cunoscuți pentru ospitalitatea de care dau dovadă în fața turiștilor. Românii aleg să își petreacă de obicei concediile în familie în Grecia. O altă destinație pe lista românilor este Bulgaria.

Statisticile ne informează că un număr de peste un milion de români își petrec vacanța în Grecia în fiecare. Totuși în contextul pandemiei, turiștii străini vor fi acceptați pe plajele din Grecia abia după data de 1 iulie. Grecia a avut un număr foarte mic de oameni infectați sau decedați din cauza noului virus datorită faptului că au închis granițele de când au observat virusul. Această măsură s-a dovedit extrem de eficientă și le permite astăzi să stea liniștiți și să se bucure de soare și de plajele frumoase pe care le au.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top