O jurnalistă a descoperit că are cancer în urma unui mesaj de la o telespectatoare

29.07.2020
O jurnalistă a descoperit că are cancer în urma unui mesaj de la o telespectatoare

O jurnalistă din Florida a descoperit că are cancer după mesajul unei telespectatoare. Aceasta din urmă i-a trimis un mail în care i-a recomandat să meargă la medic, iar femeia s-a conformat. Ce a descoperit acolo i-a depășit complet așteptările.

O jurnalistă a descoperit că are cancer după ce a primit un mesaj

Victoria Price, o jurnalistă de la WFLA News din Florida, a primit un email din partea unei telespectatoare îngrijorate. În mesaj era sfătuită să meargă să-şi facă un control la tiroidă. Telespectatoarea îi spunea că și ea a avut nişte umflături asemănătoare pe gât şi că, în cazul ei, a fost vorba de cancer.
Deși a fost deranjată de acest mesaj, femeia s-a decis să viziteze un medic. În urma unui control, ea a descoperit că are cancer la tiroidă.

 „Dacă simţi ceva ciudat, eşti tânăr şi te crezi invincibil, nu eşti. Şi dacă cineva îţi spune să mergi la un control, probabil ar trebui s-o faci”, a spus ea.

Din fericire pentru ea, cancerul era într-o formă incipientă şi problema poate fi rezolvată chirurgical. Medicul i-a spus că a venit la timp şi că nodulii nu au apucat să se dezvolte.

Jurnalista a declarat că dacă nu i-ar fi scris acea telespectatoare, nu ar fi mers la control şi lucrurile ar fi putut lua o întorsătură gravă.

Cancerul tiroidian reprezintă o problema epidemiologică în mare creștere, dată fiind evidențierea din ce în ce mai frecventă a nodulilor tiroidieni.  Acesta apare atunci când încep să se dezvolte celule anormale la nivelul glandei tiroide.

Cancerul tiroidian reprezintă cel mai frecvent cancer endocrin, iar carcinomul medular este cel mai întâlnit din totalul de neoplazii tiroidiene (poate fi moștenit o anumită genă care crește riscul apariției acestui cancer). Nodulii tiroidieni sunt mai frecvenți la persoanele în vârstă, la femei, în zonele de carenta de iod, și la cei cu istoric de expunere la radiații.