Connect with us
Parcul Naţional Yellowstone: O femeie a fost împunsă de un bizon

Externe

Parcul Naţional Yellowstone: O femeie a fost împunsă de un bizon

Îngrozitor! O femeie a fost împunsă de un bizon în Parcul Naţional Yellowstone, după ce s-a apropiat la câţiva metri de animal, au informat joi responsabilii parcului, citaţi de AFP.

Kim Hancock, în vârstă de 59 de ani, vizita, alături de un grup de turişti, faimosul parc situat în statele americane Wyoming, Montana şi Idaho (vest), atunci când s-a apropiat de un bizon aflat în apropierea potecii pe care trecea.

„Atunci când a traversat poteca, bizonul a devenit agitat (…) împungând-o pe Kim Hancock”, se indică într-un comunicat al administraţiei parcului. „Bizonul s-a îndepărtat ulterior”, a precizat aceeaşi sursă, adăugând că incidentul a avut loc miercuri.

Care este starea victimei

Victima a fost internată într-un spital din Montana, iar viaţa sa nu este în pericol.

Potrivit AFP, acest incident ridică la două numărul atacurilor de gen în 2018. Pe 1 mai, o femeie de 72 de ani a fost uşor rănită, după ce s-a trezit faţă în faţă cu un bizon, în timp ce mergea pe un traseu prin parc.

Citește și: O femeie se zbate între viață și moarte după ce a fost împinsă de un bărbat în fața trenului de la metrou

Oficialii parcului au declarat că patru persoane au fost rănite în mai multe incidente petrecute în mai puţin de o lună şi au sfătuit vizitatorii să păstreze o distanţă sigură faţă de animale.

Gheizerul cu cel mai înalt jet de apă din lume a erupt pentru a cincea oară într-un an. Ce spun oamenii de știință

Gheizerul Steamboat din Parcul Naţional Yellowstone din Statele Unite a erupt duminică pentru a cincea oară în acest an, eveniment ce marchează o nouă perioadă a activităţii acestuia, după cum au declarat oamenii de ştiinţă citaţi de agenţia Xinhua, transmite Agerpres.

Asociaţia pentru observarea şi studiul gheizerelor a confirmat erupţia printr-un mesaj publicat duminică pe Facebook, adăugând că aceasta a debutat la primele ore ale zilei.

Gheizerul, un fenomen geologic rar ce se petrece doar în câteva locuri de pe Pământ, erupe când magma încălzeşte gazele şi apa dintr-un rezervor natural subteran.

După ce a fost inactiv timp de nouă ani Steamboat s-a trezit recent la viaţă. Prima erupţie din 2014 până în prezent a avut loc la jumătatea lunii martie, eveniment urmat de alte două erupţii similare, în aprilie şi la 4 mai.

Deşi nu cunosc motivul care a stat la baza erupţiilor Steamboat, cercetătorii au declarat că este improbabil ca gheizerul să indice o erupţie catastrofică a supervulcanului aflat sub Parcul Naţional Yellowstone care se întinde de-a lungul a trei state, Wyoming, Montana şi Idaho.

Supervulcanul din Yellowstone a erupt ultima oară în urmă cu 70.000 de ani.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top