Connect with us
Persoană vie detectată sub dărâmături, după o lună de la explozia din Beirut

Externe

Persoană vie detectată sub dărâmături, după o lună de la explozia din Beirut

După o lună de la explozia din Beirut, salvatorii au detectat bătăi de inimă sub dărâmături. Cu ajutorul scannerelor, au fost detectate două victime, dintre care una cu puls. Este posibil ca persoana să fi supraviețuit deflagrației, însă nu se știe dacă va rezista până când va fi găsită.

Persoană vie detectată sub dărâmături, după o lună de la explozia din Beirut

S-a împlinit o lună de la explozia din Beirut. Scannerele arată că sub dărâmături există cineva care are puls. Este un puls slab și se crede că persoana respectivă ar fi în comă. Posibilul supraviețuitor a fost detectat sub dărâmăturile unei clădiri din cartierul Mar Mikhael. Acesta a fost extrem de afectat de explozia din Beirut, de pe 4 august, anul curent. Potrivit autorităților, în timpul căutărilor, câinele de salvare a detectat semne de viață sub dărâmăturile unei clădiri, în timp ce scannerele folosite de salvatori au detectat bătăi de inimă.

Două corpuri au fost detectate. Unul mic și unul mare. Cel mic stă într-o poziție ghemuită și este cel despre care se spune că are puls. Aparatele au detectat 18 respirații pe minut și un puls slab.

Descoperirea a alertat autoritățile care încearcă să ajungă la posibilul supraviețuitor. Șansele ca cineva să reziste atât de mult timp sub dărâmături sunt extrem de mici, dar nu imposibile.

Echipa de salvare lucrează neîntrerupt la o temperatură de 40 de grade Celsius pentru a crea o breșă prin moloz, prin care unul dintre membrii echipajului să pătrundă la victimă. Se lucrează și pe timpul nopții, tocmai pentru a crește șansele de a ajunge la timp la persoana prinsă sub dărâmături.

Autoritățile sunt sigure că nu este vorba despre un animal, ci despre un om care așteaptă să fie salvat. Deflagrația din Beirut a înregistrat sute de morți și mii de răniți. Explozia s-a produs în zona portului și a devastat capitala Libanului.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top