Connect with us
O femeie a născut în timpul exploziei din Beirut. Căzuse tavanul peste ea

Externe

O femeie a născut în timpul exploziei din Beirut. Căzuse tavanul peste ea

Explozia din Beirut a surprins o femeie în timp ce năștea într-un spital situat în apropierea zonei portuare în care a avut loc cumplita explozie. Pe hol aștepta soțul femeii care a povestit clipele de groază prin care a trecut crezând că familia lui va pieri.

O femeie a născut în timpul exploziei din Beirut

Explozia din Beirut a avut loc în zona portuară situată chiar lângă Spitalul St. George. Tatăl bebelușului a filmat clipele prin care au trecut împreună cu soția însărcinată care se pregătea să nască. În momentul în care a avut loc deflagrația, femeia se afla în travaliu. Ce a urmat este greu de imaginat.

„Ne mutam în salonul pentru travaliu, iar imediat ce am intrat în cameră, doctorii și asistentele îi pregăteau patul. A durat doar 20 de secunde, cadrele medicale pregăteau camera, și deodată am auzit zgomotul produs de explozie – totul în jur era făcut praf, sticla, instrumentele, totul, nu mai era nimic acolo. Tot tavanul căzuse. Mi-era teamă că soția și bebelușul sunt răniți”, a povestit bărbatul pentru CNN.

Chiar dacă explozia a produs pagube însemnate secției de neonatologie din cadrul spitalului, copilul celor doi a venit pe lume în siguranță.

O femeie a născut în timpul exploziei din Beirut. Căzuse tavanul peste ea

Foto CNN

„Era acoperită toată de sticlă. Am încercat prima dată să o scot din cameră pe soția mea. Am scos patul din cameră și apoi am început să îi ajut pe medici și pe asistente să își revină. Nu era doar în șoc, nu mai găseau medicamentele, a fost o naștere ca pe vremuri”, a mai spus bărbatul.

Explozie uriașă în Beirut

Explozia s-a produs marți în orașul Beirut, capitala Libanului. Cel puțin 100 de oameni au murit și 4000 au fost răniți. Deflagrația a fost atât de puternică încât a măturat tot în cale. Peste 200.000 de familii au rămas fără locuințe.

Chiar și la 4 km de epicentrul deflagrației, clădirile au fost avariate, iar străzile s-au umplut de cioburi și de sânge.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top