Connect with us
Prinţesa Eugenie calcă pe urmele prinţului Harry! Invită la nuntă 1.200 de membri din rândul publicului

Externe

Prinţesa Eugenie calcă pe urmele prinţului Harry! Invită la nuntă 1.200 de membri din rândul publicului

Iar bat clopote de nuntă în Marea Britanie! Prinţesa Eugenie a Marii Britanii va călca pe urmele varului ei, prinţul Harry, şi va invita 1.200 de membri din rândul publicului la nunta ei care va avea loc la castelul Windsor, în această toamnă, a anunţat miercuri Palatul Buckingham, citat de Reuters.

Eugenie (28 de ani), fiica cea mică a Prinţului Edward (cel de-al treilea copil al Reginei Elisabeta) şi a fostei sale soţii, Sarah Ferguson, ducesă de York, îşi va uni destinele cu prietenul său, Jack Brooksbank (32 de ani) pe data de 12 octombrie, în aceeaşi locaţie aleasă de vărul său, Prinţul Harry, pentru mariajul cu actriţa americană Meghan Markle.

Tot ca şi Harry, Eugenie va invita 1.200 de membri ai publicului pentru a participa la festivităţile organizate cu ocazia nunţii pe domeniul Castelului Windsor şi a-i putea vedea pe tinerii însurăţei părăsind Capela St. George după ceremonie.

Cine sunt invitații

Mai multe persoane din organizaţii caritabile şi copii de la şcolile locale urmate de Eugenie au fost de asemenea invitaţi să participe la fericitul eveniment.

Cuplul va face apoi o scurtă călătorie cu trăsura prin Windsor, asemănătoare cu cea făcută de Harry şi Meghan, în prezenţa unei mulţimi uriaşe.

Citește și: Nunta regală: Costurile uriașe ale evenimentului

Eugenie, a noua în ordinea succesiunii la tronul britanic, lucrează în lumea artei, în timp ce logodnicul ei, fostul director al popularului club de noapte londonez Mahiki, activează în industria ospitalităţii

Istoricul prințesei

Beatrice s-a născut la 23 martie 1990 la spitalul Portland din Londra, ca al doilea copil al Prințului Andrew, Duce de York și a lui Sarah, Ducesă de York. Este al șaselea nepot al reginei Elisabeta a II-a și a Ducelui de Edinburgh. De asemenea, este o verișoară îndepărtată a mătușii ei, Diana, prințesă de Wales.

A fost botezată la biserica St Mary Magdalene, Sandringham, de către episcopul de Norwich, la 23 decembrie 1990. A fost primul copil regal care a avut un botez public. Nașii ei au fost: James Ogilvy (vărul tatălui ei), căpitanul Alastair Ross (care nu a putut participa), Mrs Ronald

Ferguson (a doua soție a bunicului matern), Mrs Patrick Dodd-Noble și Miss Louise Blacker. A fost numită după Victoria Eugenie de Battenberg, fiica Prințesei Beatrice (fiica cea mică a reginei Victoria) și după Prințesa Helena, a treia fiică a reginei Victoria.

Eugenie și sora ei mai mare Beatrice sunt singurele nepoate ale reginei care dețin titlul de Prințesă conform „Letters Patent” a regelui George al V-lea. Ca toți nepoții reginei, ea este descendentă a regelui Tudor Henric al VII-lea prin fiica lui Margareta. De asemenea, este descendentă a liniei Stuart prin strănepotul Margaretei, Iacob al VI-lea al Scoției (sau Iacob I al Angliei).

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top