Connect with us
Rusia anunță un mare război dacă nu se rezolvă problema siriană

Externe

Rusia anunță un mare război dacă nu se rezolvă problema siriană

Un anunț înfricoșător vine de la Moscova: dacă nu se rezolvă problema siriană, războiul în regiune este inevitabil, scrie news.ro.

Purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat că respingerea unei soluţii diplomatice pentru încheierea conflictului sirian ar putea să aibă drept rezultat generarea unui război la scară largă, care ar produce ”mişcări tectonice” în întreaga regiune a Orientului Mijlociu. Declaraţia vine după ce ministerul rus de Externe, Serghei Lavrov, a discutat telefonic cu secretarul de stat american despre normalizarea situaţiei din metropola Alep, informează Reuters.

”Lobbyul american tulbură în aceste momente apele şi nu permite ajungerea la un acord. Această logică este în categoria: de ce avem nevoie de diplomaţie, de Naţiunile Unite, de negocieri ori de legislaţie internaţională, de ce avem angajamente în arena internaţională atunci când există putere şi dreptul celui puternic […] Deja cunoaştem prea binea această logică şi nu este nimic nou. De obicei se termină cu un război la scară largă”, a declarat Zaharova.

Armata turca, primele pierderi in razboiul din Siria

Două milioane de persoane din Siria nu au apă

Purtătoarea de cuvânt nu a oferit niciun răspuns privind reacţia rusă în cazul în care armata americană va utiliza forţă împotriva Siriei.

”Nu pot să speculez cu privire la ce se va întâmpla dacă… Aceasta este sarcina experţilor. Sarcina mea este de a explica de ce este important să rămânem în cadru acordurilor. Dacă americanii lansează o agresiune directă împotriva forţelor guvernamentale siriene şi a Damascului, atunci asta va cauza mişcări tectonice nu doar în teritoriul sirian, dar în întreaga regiune”, a notat diplomata.

Declaraţia vine după ce ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a discutat telefonic sâmbătă seara cu secretarul de stat al SUA, John Kerry, despre măsurile care ar putea să fie luate privind normalizarea situaţiei din metropola asediată Alep.

De asemenea, secretarul de stat american a ameninţat că Washingtonul ar putea să îngheţe cooperarea cu Moscova în ceea ce priveşte Siria.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top