Connect with us
Scandalul fotografiilor topless cu Kate Middleton: Procesul cu revista Closer continuă!

Externe

Scandalul fotografiilor topless cu Kate Middleton: Procesul cu revista Closer continuă!

Scandalul fotografiilor cu Kate Middleton fără sutien continuă! Publicarea fotografiilor i-a adus revistei Closer, în 2017, o amendă de 45.000 de euro. Doi directori ai publicaţiei franceze sunt judecaţi miercuri, în apel, la Versailles, alături de doi fotografi bănuiţi că ar fi autorii acelor fotografii, informează AFP.

Imaginile, publicate pe 14 septembrie 2012, o arată pe Kate Middleton şi pe soţul ei, prinţul William, al doilea în ordinea de succesiune la tronul britanic, pe marginea piscinei unui complex hotelier de lux aflat în Luberon, o regiune din sudul Franţei.

Ducesa de Cambridge făcea plajă şi nu purta sutien. Imaginile au făcut înconjurul lumii şi au stârnit nemulţumirea familiei regale britanice, dar şi a unor companii mass-media din această ţară.

Daţi în judecată pentru încălcarea vieţii private şi complicitate la violarea intimităţii, redactorul-şef al revistei Closer, Laurence Pieau, directorul aceluiaşi săptămânal, Ernesto Mauri, dar şi doi paparazzi, Cyril Moreau şi Dominique Jacovides, au fost declaraţi vinovaţi de Tribunalul din Nanterre pe 5 septembrie 2017.

Tribunalul din Nanterre a acordat despăgubiri de 100.000 de euro cuplului princiar britanic, care solicitase despăgubiri de 1,5 milioane de euro.

„Acest incident reprezintă o serioasă atingere adusă vieţii private”, a anunţat Palatul Kensington într-un comunicat. „Cuplul regal doreşte să reafirme că acest tip de intruziune nejustificată (în viaţa privată) nu ar trebui să se producă”, au transmis reprezentanţii prinţului William. Palatul Kensington s-a declarat în 2017 „mulţumit de decizia tribunalului şi de faptul că acest proces a fost închis”.

Însă avocatul revistei Closer, Paul-Albert Iweins, a făcut apel, considerând că decizia era „conformă cu jurisprudenţa”, dar amenda era „exagerată pentru o simplă chestiune de drept privat”.

Fotografii, care au negat că ar fi realizat imaginile incriminate, au fost condamnaţi fiecare la plata unei amenzi de 10.000 de euro, din care 5.000 de euro cu suspendare.

Unul dintre ei, Dominique Jacovides, face parte dintre fotografii care îl urmăresc cu regularitate pe preşedintele Emmanuel Macron pentru Bestimage, o agenţie foto condusă de Michele Marchand, supranumită „Mimi”, o legendă a presei tabloide din Franţa.

Avocatul celor doi paparazzi, Francois Blisten, a declarat pentru AFP că „va pleda din nou pentru anularea amenzii”, deoarece „elementele materiale ale faptelor” reproşate clienţilor săi „nu au fost absolut deloc probate” în instanţă, după părerea lui.

Citește și: SCANDAL MONSTRUOS in MAREA BRITANIE – Kate Middleton: “Incetati!”

„O condamnare, chiar de principiu, nu m-ar satisface”, a continuat avocatul, sperând că Tribunalul de Apel din Versailles „va examina mai bine detaliile din acest dosar, în pofida celebrităţii reclamanţilor”.

Avocatul revistei Closer, Paul-Albert Iweins, nu a dorit să facă niciun comentariu înainte de audierea de miercuri, la fel ca avocatul cuplului princiar britanic, Jean Veil, şi biroul de presă de la Palatul Kensington.

Ce a scris prințul William în scrisoarea spre avocatul plublicației

În timpul audierii din mai 2017, avocatul Jean Veil a citit o scrisoare în care prinţul William denunţa fapte „deosebit de dureroase, întrucât reamintesc de hărţuirea aflată la originea decesului” mamei sale, prinţesa Diana, în 1997.

În faţa judecătorilor, avocaţii revistei Closer au invocat în schimb „interesul legitim” al acestei publicaţii, care ar fi publicat, după părerea lor, „o imagine profitabilă a cuplului” princiar britanic.

La scurt timp după apariţia imaginilor, Kate şi William au obţinut din partea instanţei civile franceze interdicţia de publicare a fotografiilor şi orice nouă difuzare a acestora. Cuplul princiar a depus în acest sens şi o plângere oficială.

Cu o săptămână înainte de revista Closer, pe 7 septembrie 2012, cotidianul regional La Provence a publicat şi el o fotografie a ducesei de Cambridge în costum de baie. Fotografa Valeria Suau şi directorul de atunci al publicaţiei, Marc Auburtin, au fost condamnaţi la plata unei amenzi cu suspendare şi la obligaţia de a achita cuplului princiar, în solidar, despăgubiri în valoare de 3.000 de euro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top