Connect with us
Singura țară din Europa car enu are cazuri de coronavirus. Măsurile luate de Guvern

Externe

Singura țară din Europa care nu are cazuri de coronavirus. Măsurile luate de Guvern

Ultimul tip de virus a îngrozit întreaga lume, însă există o țară în Europa în care acesta nu a ajuns încă. Locuitotorii sunt momentan liniștiți și respectă cu strictețe măsurile impuse de Guvern.

Singura țară din Europa care nu are cazuri de coronavirus. Măsurile luate de Guvern

Muntenegru este singura țară din Europa în care nu s-a înregistrat niciun caz de infecție cu coronavirus până în momentul de față. S-au făcut deja zeci de teste în capitala Podgorița și în restul țării, însă nicio persoană nu a fost depistată cu virusul. Asta deși Muntenegru este o țară foarte apropiată de Italia.

„Nu mi-e frică, avem o populație redusă, liniștită. Am grijă la igienă și nu merg în locuri aglomerate. Singura diferență este că nu mai merg în mall, cafenele sau la piață”, a spus Deniz Turkbay, localnic din Podgorița.

Cu toate acestea, Guvernul din Muntenegru a luat măsuri destul de dure pentru a preveni apariția unor cazuri de infecție cu acest tip de virus. Toate evenimentele publice au fost interzise, școlile au fost închise pentru cel puțin două săptămîni, iar vapoarele nu mai au voie să acosteze în porturile muntenegrene.

Totodată, sunt închise mai multe puncte de trecere a frontierelor cu Serbia, Bosnia, Croația și Albania, tot în scopul de a preveni apariția unei eventuale epidemii.

Cetățenilor din Muntenegru nu le mai este permis să călătorească în Franța, Germania, Elveția, Danemarca, Slovenia, iar cetățenii străini care vin în țară din aceste zone sunt obligați să intre în izolare.

Citește și: Numărul persoanelor infectate a ajuns la 184. Au fost confirmate 16 cazuri noi

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top