Connect with us
Un avion s-a prăbușit imediat după decolare

Externe

Un avion s-a prăbușit imediat după decolare

Incident aviatic în această dimineață. Un avion, fără pasageri la bord, s-a prăbuşit după o „decolare neautorizată” de pe aeroportul internaţional Seattle-Tacoma.

Un avion, fără pasageri la bord, s-a prăbuşit după o „decolare neautorizată” de pe aeroportul internaţional Seattle-Tacoma (nord-vestul SUA), au anunţat autorităţile din domeniul aviaţiei civile americane, citate de dpa şi canalul de televiziune NBC.

Potrivit NBC, Garda de coastă americană anunţase anterior că a primit o informaţie despre deturnarea unui avion de pe aeroportul din Seattle vineri.

Peste 15 minute după aceea, autorităţile au fost informate că în apropiere de insula Ketron, statul Washington, se ridică o coloană de fum. Departamentul şerifului din comitatul Pierce a confirmat prăbuşirea avionului în acest loc.

Într-o postare pe Twitter a aeroportului se precizează:”Un angajat al unei companii aeriene a efectuat o decolare neautorizată fără pasageri de pe Sea-Tac.

Aparatul s-a prăbuşit la sud de Puget Sound

Aeroportul din Seattle şi-a reluat activitatea în regim normal”. Potrivit primelor informaţii, este vorba de un avion bimotor cu elice de tipul Bombardier Q400.

„Decolarea neautorizată” a avionului a declanşat o alertă de securitate pe aeroportul internaţional din Seattle-Tacoma.

Două avioane militare F-15 au supravegheat şi urmărit avionul la decolare, dar nu au intervenit în incident, au precizat serviciile poliţiei locale, citate de AFP.

De altfel poliţia a respins orice caracter terorist al incidentului, scrie Agerpres.

„Nu este un incident terorist. Informaţia este confirmată. Este vorba de sinuciderea unui singur om. Ştim cine este. Nimeni altcineva nu este implicat”, a subliniat pe Twitter poliţia din comitatul Pierce.

În acest caz a fost deschisă o anchetă pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor producerii acestui eveniment.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top