Connect with us
Un camion a intrat în mulțime la un festival de muzica din Olanda

Externe

Un camion a intrat în mulțime la un festival de muzica din Olanda

Clipe groaznice la un festival de muzica din Olanda. Totul după ce un camion a intrat în mulțimea prezentă acolo. În urma incidentului mai multe persoane au fost rănite. Șoferul a fugit cu mașina de la locul tragediei iar polița în caută încontinuare.

O persoană a murit, iar alte trei sunt grav rănite după ce o camionetă a intrat în pietoni. Totul s-a întâmplat în noaptea de duminică spre luni. Incidentul a avut loc în jurul orei locale 04:00 (02:00 GMT) în apropierea unui camping al festivalului, în Mensheggerweg din Landgraaf (sud), la câţiva kilometri de frontiera germană.

„Camioneta implicată este căutată în continuare”, a precizat poliţia locală pe contul său Twitter. Un elicopter al serviciilor de urgenţă a intervenit la faţa locului.

Şoseaua este provizoriu închisă circulaţiei din cauza „anchetei tehnice a poliţiei” în curs de desfăşurare, precizează comunicatul citat de agerpres.ro.

Posibil atac terorist la un festival de muzica din Olanda

Nu se ştie deocamdată dacă a fost un accident sau un act terorist.

Cu Pearl Jam, Foo Fighters şi Bruno Mars drept capete de afiş, cea de-a 49-a ediţie a festivalului Pinkpop a atras circa 67.000 de vizitatori zilnic vineri, sâmbătă şi duminică, potrivit directorului Jan Smeets, citat de agenţia de presă olandeză ANP.

În estul Afganistanului, cel puţin 14 persoane au fost ucise şi alte 45 au fost rănite într-un atentat sinucigaş comis duminică în faţa biroului guvernatorului provinciei Nangarhar.

Biroul guvernatorului provinciei Nangarhar se află lângă consulatul Indiei.

Oficialul afgan a afirmat că atacatorul i-a vizat pe talibani, pe civili şi pe bătrânii care plecau din complexul în care se află şi biroul guvernatorului, după un eveniment care marca finalul Ramadanului.

Acest nou atac a avut loc în momentul în care talibanii au anunţat duminică că nu vor prelungi armistiţiul de trei zile instituit la sfârşitul acestei săptămâni, ce acoperă sărbătoarea Eid. Eid marchează sfârşitul postului Ramadanului.

Atacul, comis în oraşul Jalalabad, nu a fost deocamdată revendicat

„Încetarea focului se încheie în această seară (duminică) şi operaţiunile noastre vor fi reluate. Nu intenţionăm să prelungim armistiţiul”, a declarat purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid.

Preşedintele afgan Ashraf Ghani a anunţat sâmbătă prelungirea armistiţiului de către forţele guvernamentale şi le-a cerut talibanilor să facă acelaşi lucru.

Sâmbătă, 36 de persoane au fost ucise într-un atentat sinucigaş cu bombă comis tot în provincia Nangarhar. Totul într-un loc unde se sărbătorea finalul Ramadanului şi a doua zi a încetării focului între militanţii talibani şi trupele guvernamentale, atentat revendicat de gruparea Statul Islamic

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top