Connect with us
Un român angajat la abatorul din Germania a murit: mai mulți angajați au fost infectați

Externe

Un român angajat la abatorul din Germania a murit: mai mulți angajați au fost infectați

Un român angajat în cadrul unei companii de prelucrare a cărnii din Birkenfeld, Germania a murit, conform reprezentanților Ministerului de Externe. În acea companie s-au înregistrat mai multe cazuri de infectare cu noul virus. Află mai multe detalii despre acest caz din rândurile de mai jos.

Un român angajat la abatorul din Germania a murit: mai mulți angajați au fost infectați

Angajatorul său a declarat că românul fusese testat pentru noul virus de 2 ori, iar rezultatul fusese negativ de fiecare dată. Angajații din întreaga companie au fost testați împotriva noului virus.

Familia decedatului a fost înștiințată cu privire la decesul rudei lor. Angajatorul este cel care va repatria trupul neînsuflețit suportând cheltuielile implicate în proces. MAE a transmis:

„Potrivit informațiilor comunicate de către angajator, persoana în cauză fusese testată negativ la infecția cu SARS-CoV-2 de două ori în cadrul testărilor efectuate întregului personal din cadrul companiei, ultima dată în cursul săptămânii precedente. Familia cetățeanului român a fost înștiințată cu privire la decesul persoanei în cauză, iar angajatorul se va ocupa de formalitățile de repatriere a trupului neînsuflețit, suportând cheltuielile aferente.”

Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Consulatului General al României la Stuttgart se află în contact cu reprezentanții companiei. Acesta este pregătit să acorde asistența consulară necesară, mai ales în privința repatrierii trupului neînsuflețit și eliberarea certificatului de deces.

În echipa de 96 de persoane plecate în Germania la muncă într-un abator, 62 de persoane au fost confirmate pozitiv cu noul virus. Testele au fost efectuate în data de 20 mai. Ministerul de Externe a precizat că statul german se va ocupa de tratarea românilor bolnavi le va acorda toată asistența medicală de care vor avea nevoie. Nu este prima dată când românii se îmbolnăvesc la locul de muncă din Germania, acum câteva luni un număr de 183 de români s-au îmbolnăvit la fabrica unde lucrau.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top