Connect with us
Zeci de români pozitivi la Covid-19 au fugit din carantină, din Italia și s-au întors în țară

Externe

Zeci de români pozitivi la Covid-19 au fugit din carantină, din Italia și s-au întors în țară

Situație îngrijorătoare în România după ce zeci de români care se aflau în carantină în Italia, pozitivi la Covid-19, au fugit și s-au întors în țară. Autoritățile din Italia îi caută acum pe românii care riscă amenzi usturătoare sau chiar închisoare de la 3 luni la un an și 6 luni.

Românii erau muncitori în Italia și se aflau în carantină pentru că ieșiseră pozitivi la testul Covid-19

Este vorba despre 20 de muncitori români care lucrau în regiunea italiană Trentino Alto-Adige și care ieșiseră pozitivi la testele Covid-19. Aceștia se aflau în carantină dar au ignorat acest lucru și s-au întors în România. Acum poliția din Italia îi caută, iar muncitorii români riscă amenzi uriașe sua chiar pedeapsa cu închisoarea, potrivit Giornale Trentino.

Carabinierii din regiunea italiană Trentino Alto-Adige au denunțat recent 25 de persoane care au fugit din carantina, deși erau testate pozitiv cu COVID-19. Cazurile constatate și raportate la Parchetul din Bolzano s-au înregistrat în zonele Val Venosta, Val Pusteria și Bassa Atesina. Dintre cele 25 de persoane, 20 sunt cetățeni români, 2 bulgari, 2 italieni și un bărbat este din Republica Moldova.

Incidentul a venit în contextul în care în Italia situația devine destul de gravă, iar autoritățile au declarat stare de urgență până în data de 31 ianuarie 2021. Purtarea măștii de protecție în spațiul public a devenit obligatorie în mai multe regiuni din Italia în ultimele zile, iar ministrul italian al Sănătăţii, Roberto Speranza, a îndemnat populaţia să lupte alte 7-8 luni cu „cuţitul în dinţi” pentru a ieşi complet din pandemie.

„Recomandăm să menţineţi o linie comportamentală prudentă. Adică păstraţi distanţarea fizică, folosiţi măştile de protecţie. Spălaţi-vă pe mâini şi, mai ales, evitaţi aglomeraţia”, a afirmat Dr. Giovanni Rezza, directorul Departamentului pentru Prevenţie, Ministerul Sănătăţii, înainte de prelungirea stării de urgență.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top