Connect with us
Actrița Emmanuelle Riva a murit la vârsta de 89 de ani. Ea era una dintre cele mai apreciate actrițe ale cinematografiei din această țară.

Externe

Actrița Emmanuelle Riva a murit la 89 de ani

Actrița Emmanuelle Riva a murit la 89 de ani, transmite presa din Franța. Ea era cunoscută publicului larg pentru rolurile din filmele „Hiroshima mon amour” (1959) și „Amour” (2012). Pentru ultimul, ea a fost nominalizată la Oscar.

Presa franceză citează apropiați ai familiei, care spune că actrița s-a stins din viață după o lungă suferință. Vreme de patru ani, ea a luptat cu cancerul. Ea a preferat să rămână mereu discretă în privința bolii de care suferea.

Cine a fost Emmanuelle Riva

Paulette Germaine Riva s-a născut pe 24 februarie 1927, în Cheniménil. A visat să devină actriţă de la vârsta de şase ani şi, deşi familia ei s-a opus, a reuşit să ajungă la Paris, în 1953, pentru a studia actoria. A devenit cunoscută sub numele Emmanuelle Riva.

Citește și: A murit actorul britanic John Hurt

A jucat în peste 80 de filme artistice şi de televiziune. În 1962, a câştigat, la Festivalul de la Veneţia, trofeul Volpi Cup pentru cea mai bună actriţă, pentru filmul ”Thérèse Desqueyroux”. În 2013, ea a obţinut un premiu César, un trofeu BAFTA şi o nominalizare la Oscar pentru rolul interpetat în drama ”Amour” a lui Michael Haneke.

Cel mai recent proiect cinematografic în care s-a implicat a fost ”Alma”, de Kristín Jóhannesdóttir, care se află în postproducţie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top