Connect with us
Doliu în lumea actorilor! Georgeta Luchian Tudor a încetat din viață

Monden

Doliu în lumea actorilor! Georgeta Luchian Tudor a încetat din viață

Lumea actorilor este tulburată de pierderea marii actriție Georgeta Luchian Tudor. Celebra artistă avea 78 de ani și a încetat din viață astăzi. Anunțul trist al trecerii în neființă al actriței a fost făcut de Teatrul Național „Marin Sorescu”.

Georgeta Luchian Tudor a scris istorie în teatruț

Teatrul Național „Marin Sorescu” a fost cel care a anunțat plecarea la cele veșnice a actriței Georgeta Luchian Tudor, soția artistului Gheorghe Tudor. Instituția a anunțat că îi este alături marelui interpret și a transmis un mesaj emoționant despre parcursul actriței de-a lungul vieții.

Actrița a jucat în roluri importante, precum:

  • Maria Lothundiaz („Valetul de cupă” de H. de Balzac),
  • Cenuşăreasa („Pantofiorul de aur” de E. Liţu),
  • Dona Anna („Ţărăncuţa din Getafe” de Lope de Vega),
  • Cellia („Volpone” de Ben Johnson),
  • Dona Angela („Doamna nevăzută” de Calderon de la Barca),
  • Păuna („O piatră de hotar” de Ion D. Sîrbu),
  • Ara („Arca Bunei Speranţe” de Ion D. Sîrbu),
  • Clarice („Slugă la doi stăpâni” de Goldoni),
  • Sanda Augustin („Amurgul acela violet” de Ion D. Sîrbu),
  • Marion („Marion Delorme” de V. Hugo),
  • Domnişoara Nastasia („Domnişoara Nastasia” de G. M. Zamfirescu),
  • Nora („Nora” de H. Ibsen),
  • Viorica („Micul infern” de Mircea Ştefănescu).

Pe lângă teatru, Georgeta a avut un talent aparte și la scris, motiv pentr care, în 2011 a publicar volumul de poezii “Uneori femeile surâd”. În anul 2018, în cadrul Zilei Municipiului Craiova, a primit titlul de Cetățean de Onoare al orașului, în semn de preţuire pentru întreaga activitate și pentru rolul său în cultura românească.

Georgeta Luchian Tudor a bifat o căsnicie de peste 50 de ani

Gheorghe și Georgeta Luchian Tudor au fost unu exemplu de iubire. Cei doi au fost împreună peste o jumătate de veac și s-au iubit până la final. Gheorghe a considerat-o pe soția lui o femeie minunată, dar și cea care l-a transformat într-un bărbat adevărat, cea de la care a avut de învățat o mulțime de lucruri.

Secretul căsniciei lor de duratăa fost faptul că niciodată nu au îmbinat profesia cu viața de familiei și au știut mereu să-și impună limite.

”Avem 50 de ani de căsătorie, au fost ani frumoşi, petrecuţi lângă femeia care m-a îngrijit, m-a iubit şi mă susţine”, spune muzicianul, care şi-a amintit şi de ziua în care a fost săgetat de Cupidon: ”În anii studenţiei am întâlnit-o prima oară. Era de o frumuseţe absolută şi m-a fascinat din prima clipă. Mă duceam de fiecare dată să o văd în spectacole. Când am revenit în Craiova, după terminarea Institutului de Teatru, am reîntâlnit-o. Din toamna lui 1966 şi până astăzi nu ne-am mai despărţit. Ea a fost cel mai important cenzor al meu, m-a învăţat să gătesc, să fac din bucătărie micul meu refugiu. Secretul căsniciei noastre e acela că nu am îmbinat niciodată profesia cu viaţa de familie. Împreună avem un fiu, pe Tudor Adrian, care ne-a dăruit un nepot”, a declarat Gheorghe Tudor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Monden

To Top