Connect with us
Încă o localitate a fost carantinată. Ce măsuri au fost impuse de autorități

Locale

Încă o localitate a fost carantinată. Ce măsuri au fost impuse de autorități

Situația este din ce în ce mai dificilă în România, mai ales după ce au avut loc etapele de relaxare, în urma cărora oamenii au avut parte de mai multă libertate, s-au reîntors la majoritatea activităților de dinainte de pandemie și chiar mai multe domenii s-au repus în funcțiune după o pauză lungă. Această relaxare de care au profitat din plin românii a dus la creșterea semnificativă a cazurilor de coronavirus, al căror număr a atins recorduri semnificative, chiar astăzi fiind anunțate 1030 de cazuri noi. În unele zone, situația este și mai dificlă, precum în satul Gornet, care a intrat în carantină seara trecută.

Încă o localitate a fost carantinată. Ce măsuri au fost impuse de autorități

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Prahova a votat instituirea carantinei în satul Gornet în seara de 22 iulie, după ce în această localitate au fost raportate 15 cazuri de Covid-19. Potrivit primelor date oficialetransmise de autorități, Prefectura Prahova va institui măsura carantinei timp de 14 zile, însă această perioadă ar putea fi prelungită în funcție de contextul epidemiologic, situația fiind analizată îndeaproape.

„Această hotărâre a fost adoptată  deoarece: în comuna Gornet există un trend crescător al cazurilor în ultimele 14 zile – au fost înregistrate 15 cazuri noi în perioada 08 -20.07.2020; rata de infectare depăşeşte nivelul de 3 cazuri /1.000 de locuitori; cazurile sunt înregistrate în comunitate (nu există comunităţi închise); ponderea populaţiei cu vârsta de 65 de ani şi peste este similară în comună cu cea din restul judeţului; personalul de specialitate din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, care efectuează anchetele epidemiologice, este depăşit de numărul de cazuri noi zilnice.”, și-au justificat demersul cei de la Prefectură.

Autoritățile au anunțat că în comună există doi medici de familie care stau la dispoziția oamenilor, precum și mai multe magazine și farmacii, alături de trei polițiști locali și cinci angajați la paza locală. De altfel, reprezentanții Prefecturii explică că măsura de carantină nu înseamnă închiderea completă a localității, ci doar o modalitate de a-i proteja pe cei sănătoși de cei infectați, care pot pune în pericol sănătatea celorlalți.  Intrarea sau ieşirea în și din satul Gornet  este permisă doar prin căile deschise circulaţiei publice de pe drumurile europene, naţionale, judeţene şi comunale.

Tot seara trecută a intrat în carantină și satul Cartojani, din comuna Roata de Jos, județul Giurgiu în carantină, după ce 32 de persoane au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus.

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top