Connect with us
Incendiu puternic la un depozit de reciclare din Buzău. Mesaj de avertizare RO-ALERT

Locale

Incendiu puternic la un depozit de reciclare din Buzău. Mesaj de avertizare RO-ALERT

Miercuri, 24 iunie, a izbucnit un incendiu puternic în comuna Tintești, județul Buzău, la o platformă de depozitare frigidere și acumulatori pentru reciclare a deșeurilor plastice. Incendiul se desfășoară pe o suprafață întinsă, de aproximativ 700 mp. Au fost afectate toate halele platformei. Toți angajații au fost evacuați la timp și nicio persoană nu a fost rănită.

Incendiu puternic la un depozit de reciclare din Buzău. Mesaj de avertizare RO-ALERT

Cinci autospeciale de stingere au intervenit la fața locului, petru a localiza și a lichida incendiul. În sprijinul echipajelor ISU Buzău a fost alocat și un echipaj CBRN din cadrul ISU Brăila.

Conform purtătorului de cuvânt al ISU Buzaău, a fost trimis și un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT cu privire la degajările mari de fum provocate de incendiu. Norul gros de fum poate fi observat de la o distanță de câțiva kilometri. Misiunea este acum în plină desfășurare și va fi una de lungă durată, iar din primele informații, nu se știe cauza acestui incendiu.

“Este vorba nu numai de un depozit de baterii uzate, ci şi de aparate de uz casnic ce urmau a fi dezmembrate. Se află pe o platformă betonată în jur de 700 de metri pătraţi. (…) Incendiul se manifestă cu violenţă şi degajare mare de fum. În momentul de faţă chiar s-a emis un mesaj RO-ALERT pentru cetăţenii din municipiul Buzău şi zona alăturată depozitului, prin care îi sfătuim să evite zona în care se manifestă incendiul şi, de asemenea, să îşi ia măsuri de autoprotecţie.”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, Vasile Prahoveanu.

ȘTIRE ÎN CURS DE ACTUALIZARE

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top