Connect with us
Atenție! Mesaje false de tip RO-ALERT privind cazuri de Covid-19 la secţiile de votare

Alegeri Locale 2020

Atenție! Mesaje false de tip RO-ALERT privind cazuri de Covid-19 la secţiile de votare

Astăzi, în ziua alegerilor locale, locuitorii județului Prahova au primit mesaje false de tipul celor RO-ALERT, prin care erau informați că există suspiciunea de cazuri de îmbolnăvire cu noul virus al momentului la secțiile de votare. Cea care a anunțat autoritățile este o femeie care se recomandă a fi jurnalistă, potrivit purtătorului de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

Mesaje RO-ALERT false

Mai mulți cetățeni din Prahova au primit mesaje de tip RO-ALERT prin care le era comunicat, în mod fals, faptul că la secțiile de votare din zonă există posibilitatea de cazuri de infectare cu noul virus. Poliția a fost sesizată de acest incident de către o persoană care s-a recomandat a fi jurnalistă. În acest caz, polițiștii au întocmit un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de împiedicarea exercitării drepturilor electorale.

“La nivelul mai multor comune din judeţul Prahova a fost recepţionat un mesaj de avertizare similar RO-ALERT prin intermediul căruia cetăţenii ar fi fost anunţaţi că la anumite secţii de votare există suspiciuni de infectare cu virusul COVID-19. Poliţiştii efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit privind săvârşirea infracţiunii de împiedicarea exercitării drepturilor electorale”, au transmis reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova.

Aceştia au precizat că mesajele nu sunt transmise de nicio instituţie publică, ci de “persoane fizice rău intenţionate, care doresc să inducă în eroare alegătorii”. În plus, mesajele au fost trimise de pe un număr de telefon privat.

Încă de la începutul votului, au fost înregistrate 703 sesizări referitoare la fapte care au legătură cu procesul electoral. 255 nu s-au confirmat, iar 242 sunt încă în curs de verificare.

Nu este singurul incident de acest gen. De curând,  la un centru de testare pentru noul virus a avut loc un atac informatic, prin care oamenilor le era comunicat faptul că sunt bolnavi. Atât cei care au mers pentru test de covid-19, cât și cei pentru alte analize, au fost anunțați în mod fals că au contractat virusul. Atacurile informatice s-au intensificat în ultima perioadă, având în vedere situația dificilă cu care ne confruntăm.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Alegeri Locale 2020

To Top