Connect with us
Ro Alert la Buzău! Incendiu puternic. Oamenii atenționați să închidă ușile și ferestrele

Locale

Ro Alert la Buzău! Incendiu puternic. Oamenii atenționați să închidă ușile și ferestrele

Ro Alert la Buzău. Este un incendiu puternic la un depozit de materiale reciclabile din Buzău. Flăcările au cuprins toată clădirea. Autoritățile au transmis locuitorilor din zonă un mesaj Ro Alert. Ei sunt sfătuiți să stea în case, să închidă ușile, ferestrele și să acopere gurile de aerisire.

Incendiu devastator la Buzău

Potrivit primelor informații, focul se manifestă pe o suprafață de aproximativ 500 mp, însă există riscul de propagare la o hală învecinată, conform ISU Buzău. Pompierii au intervenit cu opt maşini şi o autoscară pentru stingerea flăcărilor.

În paralele, autoritățile au transmis un mesaj Ro-Alert prin care îi sfătuiesc pe oameni să rămână în casă, să țină ușile și geamurile închise, și să acopere găurile de aerisire.

„Ocoliți, evitați zona. Lăsați căi de acces libere pentru accesul forțelor de intervenție. Respectați recomandările dispuse de autorități, inclusiv a celor care presupun evacuarea din zona expusă, restricții rutiere sau rute ocolitoare. Luați măsuri de autoprotecție. Închideți ușile și ferestrele, astupați gurile de aerisire”, au transmis autoritățile.

La fața locului au fost trimise nu mai puțin de opt mașini de intervenție. Pompierii încearcă să lichideze focul.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Buzău, până la acest moment nu au fost înregistrate victime. Cel mai probabil sunt doar pagube materiale, din păcate însemnate. Nu se știe deocamdată de la ce a pornit incendiu, însă, cauza va fi stabilită de către pompieri după lichidarea flăcărilor.

Întreaga zonă a fost acoperită de un nor gros de fum. Acesta se îndreaptă către nord-est.

„Având în vedere simulările modelelor numerice rulate în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie privind evoluția norului de fum din zona municipiului Buzău se apreciază că în cursul acestei zile vântul va sufla slab și moderat, cu scurte intensificări (30- 40 km/h) și se va realiza predominant dinspre sud-vest către nord-est, astfel că norul de fum se va deplasa treptat către nord-est. În intervalul menționat, în zona de interes cerul va fi variabil și nu se vor semnala precipitații”, se arată într-un comunicat ANM.

Autoritățile au transmis un mesaj Ro Alert către cetățenii din zona afectată. Ei sunt sfătuiți să stea în case, să țină ușile și ferestrele închise și să acopere găurile de aerisire.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top