Connect with us
Mănăstirea Cozia - închisă după ce un călugăr a fost depistat cu COVID-19

Locale

Mănăstirea Cozia – închisă după ce un călugăr a fost depistat cu COVID-19

Alertă de coronavirus la Mănăstirea Cozia din Călimănești. Aceasta a fost închisă după un călugăr a fost depistat cu noul coronavirus. Decizia a fost luată de DSP Vâlcea.

Mănăstirea Cozia – închisă după ce un călugăr a fost depistat cu COVID-19

Călugărul a fost depistat pozitiv după ce a efectuat un test de rutină. Din acest motiv, Mănăstirea Cozia din Călimănești va fi închisă publicului timp de 14 zile. Călugărul infectat se află internat la Sibiu, iar starea lui de sănătate este bună.

Stareţul Mânăstirii Cozia, a declarat pentru Vocea Vâlcii că lăcașul de cult a fost închis de vineri seara, urmând ca în următoarele 14 zile călugării să stea în izolare.

„A fost la un control de rutină la Spitalul judeţean Vâlcea, i-au făcut testul şi a ieşit pozitiv. Acum este internat la Sibiu. DSP a făcut ancheta epidemiologică şi a luat măsura izolării mânăstirii pentru 14 zile”, a declarat Veniamin Luca.

Până astăzi, 25 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 43.678 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.
25.373 de pacienți au fost declarați vindecați și 3.106 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.284 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 502 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 2165 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 24.07.2020 (10:00) – 25.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 15 de decese (12 bărbați și 3 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Brașov, Buzău, Călărași, Constanța, Gorj, Olt.

Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, 5 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 7 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 1 deces la categoria de peste 80 de ani.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top