Connect with us
Medicul de gardă de la ATI Piatra Neamț se află în stare gravă, în urma unui incendiu devastator

Locale

Medicul de gardă de la ATI Piatra Neamț se află în stare gravă în urma unui incendiu devastator

Medicul de gardă de la ATI Piatra Neamț are arsuri pe o suprafață mare din corp și se află în stare gravă, după ce un incendiu devastator a cuprins Spitalul Județean Neamț. 8 bolnavi de Covid-19, intubați în secția de ATI, și-au pierdut viața în această seară.

Medicul de Gardă în stare gravă după ce a încercat să salveze viața pacienților săi

UPDATE 20:56 Medicul de gardă are arsuri pe 80% din suprafața corpului, fiind în stare foarte gravă.

Un incendiu uriaș a curpins în după amiaza zilei de sâmbătă secția ATI din Spitalul Județean Neamț. În secție erau internați 16 bolnavi, dintre care 8 se aflau intubați. 7 dintre aceștia și-au pierdut viața în această seară. Numărul final al victimelor nu a fost încă comunicat, pompierii sunt la fața locului și fac eforturi să stingă flăcările.

Incendiul a fost cu flacără deschisă și degajare mare de fum și cel mai probabil a pornit de la un injector, după spusele prefectului din Județul Neamț.

Ministrul Sănătății va merge la Piatra Neamț în această seară pentru a gestiona mai bine această criză. Ministrul a confirmat că sunt 8 persoane decedate și mai mulți pacienți care vor fi transferați la spitale din Iași. Nelu Tătaru a declara că va evalua cu atenție situația de la Piatra Neamț.

Prefectul Județului Neamț, Gheorghe Lazăr, a dat mai multe detalii despre situația critică din spital:

Sunt aproximativ 7 persoane care sunt decedate, mai multe persoane care urmează să fie transfertae la Iași. Doctorul de gardă are arsuri multiple, suntem în evaluare, sunt mai multe persoane. Este activat planul roșu, suntem în celulă de criză. Urmează să ajungă de la Iași ambulanțe. Persoanele erau internate la ATI, bolnavi de coronavirus. Din datele preliminare de la cei de la ISU se pare că incendiul a pornit de la un injector. La momentul acesta din datele pe car ele avem alte secții nu au fost afectate de incendiu.

Mai multe ambulanțe SMURD din Iași au plecat spre Piatra Neamț, pentru a prelua atât medicul de gardă care se află în stare critică și are arsuri pe 40% din suprafața corpului, cât și ceilalți pacienți cu arsuri. Toți ceilalți bolnavi vor ajunge la Spitalul din Lețcani, care mai are locuri la secția de ATI.

Managerul Spitalului din Piatra Neamț a făcut declarații la Digi24, imediat după stingerea incendiului:

Am reușit să evaluăm mai bine situația. Vestea bună este că incendiul a fost stins în totalitate și nu a afectat decât secția ATI. La momentul acesta vă pot spune că există 8 decedați în urma acestui incendiu. Medicul de gardă are arsuri pe 40% din corp și rumează a fi transferat la Iași. A fost activat planul roșu, suntem în contact cu autoritățile centrale pentru transferul celorlalți pacienți la Iași. Din păcate la această oră nu pot să vă spun care este sursa, așteptăm raportul oficial al ISU. Din punctul meu de vedere s-a încercat salvarea pacienților, dar trebuie să înțelegem și specificul acestor pacienți mulți dintre ei intubați, toți diagnosticați cu Covid-19. Așteptăm raportul oficial al ISU. Tot personalul programat se afla la serviciu. Pot să vă confirm faptul că doar cei din secția ATI, cei pozitivi Covid și intubați vor fi transferați la Iași, doar aici s-a propagat incendiul, într-unul din saloanele de la etajul 2.

Managerul Spitalului a declarat că medicul de gardă și asistenta și-au pus viața în pericol pentru a-i salva pe pacienți. Aceștia i-au evacuat pe bolnavii din salonul alăturat, dar apoi au încercat să îi salveze și pe cei din salonul în care s-a produs incendiul.

 

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top