Connect with us
Mărturii cutremurătoare despre dezastrul de la ATI Piatra Neamț

Locale

Mărturii cutremurătoare despre dezastrul de la ATI Piatra Neamț

Au început să apară și primele mărturii despre incendiul devastator de la Spitalul Județean Neamț. Un angajat la spitalului a povestit pentru Digi24 cum au decurs primele minute din incendiul care a mistuit secția de ATI a celui mai mare spital din județ 10 persoane și-au pierdut viața, bolnavii fiind intubați și în stare gravă nu au avut cum să se salveze. Medicul erou Cătălin Denciu a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a-și salva pacienții și a ajuns în stare critică, cu arsuri pe 40% din suprafața corpului.

Mărturiile din iadul de la ATI Piatra Neamț

Un angajat din Spitalul Județean Neamț a povestit prin ce a trecut în primele minute de după incendiu. Omul a ajuns la fața locului în scurt timp și a rămas șocat de ce a văzut. El a povestit cum geamurile de la saloane au bubuit și flacăra se extindea. Fumul era foarte dens și toată lumea intrase în panică.

Medicii au făcut tot posibilul să salveze pacienții și să îi scoată din secția de ATI Piatra Neamț. Pompierii au reușit să stingă focul într-un final, însă dezastrul a fost inimaginabil. 10 oameni și-au pierdut viața și alți 6 se află în stare gravă. Medicul de gardă a făcut tot ce a putut pentru a salva cât mai mulți pacienți. El a fost transferat la un spital din Belgia în această dimineață, având arsuri pe 40% din suprafața corpului.

„Și atunci au bubuit geamurile. Unul dintre ele. Nu am știut ce se întâmplă. Când au intrat pompierii, o parte au urcat pe scara de incendiu, o parte pe la fostul Crematoriu. Au pus scările, cu furtune. Dup-aia a venit scara aia mare. Medicii i-au evacuat pe toți cum au putut. Dup-aia m-au chemat în interior. Era dezastru. Erau scoase paturile arse, cu tot cu pacienții morți.  Erau pe paturi. Pompierii i-au scos pe hol. Când am ajuns sus, după ce s-a stins focul, erau pe hol tot, aparatură, pacienți, care erau duși în UPU.

Erau și în salon asistente. Supravegheau bolnavii, se făceau tratamente când a avut loc explozia. Având combinezonul… Combinezonul are nailon curat. Arde pe tine exact cum dai foc la o pungă de celofan. Ca și cum erau într-un sac de nailon.”, a mărturisit angajatul spitalului la Digi24.ro.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top