Connect with us
Nicușor Dan exclude varianta de carantinare a Capitalei: "Nu se pune această problemă acum"

Locale

Nicușor Dan exclude varianta de carantinare a Capitalei: „Nu se pune această problemă acum”

Nicușor Dan, primarul Capitalei exclude varianta de carantină totală la acest moment. El a declarat că acum nu se impune carantinarea Bucureștiului, respingând astfel cererea lui Vlad Voiculescu care a susținut că această măsură ar putea stopa răspândirea coronavirusului.

Nicușor Dan nu vrea carantinarea Bucureștiului

Prezent la Digi24, Nicușor Dan a declarat că în acest moment nu se impune carantinarea Bucureștiului. El a spus că indicatorul privind carantinarea pentru Capitală este în jurul valorii de 6, ceea ce nu impune acum o astfel de decizie.

Răspunsul lui vine în urma declarației lui Vlad Voiculescu care a spus că o astfel de măsură ar putea fi luată pentru a stopa răspândirea virusului.

„Carantina se impune când un anumit indicator, pe care am învăţat cu toţii să îl calculăm acum, trece de un anumit nivel. Nu suntem încă acolo. Indicatorul acesta spune în linii mari câte persoane sunt infectate într-o localitate, în cazul nostru în Bucureşti, în acest moment. Acest indicator pentru Bucureşti este undeva în jur de 6 şi nu se impune în acest moment carantinarea. O să vedem ce se va întâmpla în zilele viitoare. Eu sper ca acest indicator să reuşim să îl menţinem la nivelul la care este”, a declarat Nicuşor Dan la Digi24.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a precizat că intrarea Bucureștiului în carantină este ultima ipoteză luată în calcul și că nu se pune problema de carantinare la acest moment.

Nicușor Dan a declarat că anchetele epidemiologice ale DSP sunt la zi, la fel și dispozițiile pentru izolare și carantinare. El a susținut că în ziua în care o persoană este confirmată cu noul coronavirus, sunt apelați oamenii care au luat contact cu aceasta, și astfel virusul nu se răspândește.

„Vlad Voiculescu a spus că va avea o discuție cu mine, aceasta nu a avut loc deocamdată, dar carantinarea este una din ipoteze. Acum, însă, Bucureștiul nu intră în carantină, e ultima ipoteză așa cum ea s-a luat în alte orașe, cum a fost pusă în practică la Sibiu. Nu se pune această problemă acum în Capitală”, a mai spus primarul general al Capitalei, la Digi24.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top