Connect with us
Primul județ în care masca devine obligatorie și în aer liber. Măsura intră în vigoare joi

Locale

Primul județ în care masca devine obligatorie și în aer liber. Măsura intră în vigoare joi

Situația este din ce în ce mai dificilă în România, mai ales după ce au avut loc etapele de relaxare, în urma cărora oamenii au avut parte de mai multă libertate, s-au reîntors la majoritatea activităților de dinainte de pandemie și chiar mai multe domenii s-au repus în funcțiune după o pauză lungă. Această relaxare de care au profitat din plin românii a dus la creșterea semnificativă a cazurilor de coronavirus, al căror număr a atins recorduri semnificative în ultimele zile, în special în unele zone. În această situație se află și județul Argeș, unde vor fi luate măsuri pentru a preveni răspândirea virusului. Astfel, s-a decis purtarea obligatorie a măștii de protecție și în aer liber.

Primul județ în care masca devine obligatorie și în aer liber. Măsura intră în vigoare joi

Situația din România este tot mai dificilă. Ieri, 28 iulie, au fost identificate 1151 cazuri noi de infecții la nivelul țării noastre, dintre care 97 de cazuri au fost identificate în Argeș, ocupând primul loc în topul zonelor cu cele mai multe cazuri zilnice, alături de Municipiul București, la fel ca în alte zile. Luni, 27 iulie, au fost înregistrate 129 de cazuri pozitive noi. Astfel, autoritățile au luat decizia de a impune măsuri preventive stricte, pentru a evita o tragedie. Anunțul a fost făcut de curând și celecare au hotărât au fost autoritățile județene. Totodată, numărul mare de îmbolnăviri semnalat nu a dus și la un scenariu de carantinare.

Masca devine obligatorie în Argeș de pe 30 iulie, când vor fi formate grupuri mai mari de două persoane, în spațiile deschise. Este o decizie oficială, ce a fost luată în această marți de către reprezentanții Consiliului Județean pentru Situații de Urgență. Varianta a fost aleasă pentru a nu fi impusă carantina în cazul a 12 localități care au fost afectate semnificativ de pandemie, inclusiv una în care nu există apă curentă.

Și în ceea ce privește mijloacele de transport în comun, le va fi permis accesul unui număr mai redus de călători ca de obicei, când nu se ținea cont de reguli. Vor putea urca doar pasagerii care ocupă scaunele, fără să le fie permis accesul celor care stau în picioare,pentru a fi evitată aglomerația. În plus, autobuzele nu vor mai circula dacă pasagerii nu poartă mască de protecție.

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top