Connect with us
Scenarii tot mai dure. Când intră Bucureștiul în carantină

Locale

Scenarii tot mai dure. Când intră Bucureștiul în carantină

Situația este din ce în ce mai dificilă în România, mai ales după ce au avut loc etapele de relaxare, în urma cărora oamenii au avut parte de mai multă libertate, s-au reîntors la majoritatea activităților de dinainte de pandemie și chiar mai multe domenii s-au repus în funcțiune după o pauză lungă. Această relaxare de care au profitat din plin românii a dus la creșterea semnificativă a cazurilor de coronavirus, al căror număr a atins recorduri semnificative în ultimele zile, în special în unele zone. La fel se întâmplă și în București, care ocupă locuri fruntașe la cazurile de Covid-19, existând chiar scenariul carantinării.

Scenarii tot mai dure. Când intră Bucureștiul în carantină

Situația din București este tot mai dificilă. Ieri, 28 iulie, au fost identificate 1151 cazuri noi de infecții la nivelul țării noastre, dintre care 97 de cazuri au fost identificate în Capitală, ocupând primul loc în topul zonelor cu cele mai multe cazuri zilnice, alături de Argeș.

Cazurile cresc alarmant de la zi al zi, iar Guvernul ia în calcul diverse variante pentru a gestiona corect situația în care ne aflăm, astfel ca România să nu ajungă precum Italia, care s-a confruntat cu o criză sanitară ce a provocat cu adevărat un dezastru. Nerespectarea restricțiilor minime impuse de către oficiali au adus în cele din urmă la situația dramatică de azi. Astfel, conform Impact.ro, surse din mediul politic susțin că Municipiul București va intra în carantină totală în cazul în care cifra infectărilor va indica 2.000 de persoane testate pozitiv.

Măsuri extreme

De altfel, se pare că masca de protecție ar putea deveni, în acest caz, obligatorie și în spațiile publice deschise și măsurile ar putea fi mult mai stricte. Turismul ar putea fi stopat în Capitală, din nou va fi limitată deplasarea, ar putea fi interzise adunările, ieșirile la club, terase.

„Să fie clar, sunt doar discuții, propuneri și scenarii, nu este nicio decizie bătută în cuie. Este, însă, foarte posibil, ca la 2000 de cazuri să se închidă Bucureștiul,iar pe deasupra, purtatul măștii să devină obligatoriu și în spațiul public. Vom lucra în continuare, însă nu mai plecam in vacanțe, nu ne mai strângem la rude la țară, nu mai facem evenimente, nu mai ieșim în cluburi. Este singura șansă pentru ca situația să nu degenereze. Dacă oamenii nu vor înțelege că vom ajunge extrem de rău dacă nu păstrăm distanțarea socială, dacă nu avem niște minime condiții de igienă și dacă nu purtăm mască, atunci este posibil să întrecem Italia.”, a declarat o sursă din mediul politic.

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top