Connect with us
Un cunoscut fost primar, condamnat la cinci ani de închisoare cu executare. Decizia este definitivă

Locale

Un cunoscut fost primar, condamnat la cinci ani de închisoare cu executare. Decizia este definitivă

Fostul primar al Iaşiului, Gheorghe Nichita, a fost condamnat miercuri de către Curtea de Apel Bucureşti la cinci ani de închisoare cu executare pentru corupție. El a primit un an în plus de închisoare după ce a contestat decizia primei instanțe. Acesta a fost ridicat de mai mulți polițiști chiar din locuința sa și a precizat că este nevinovat.

Un cunoscut fost primar, condamnat la cinci ani de închisoare cu executare. Decizia este definitivă

Gheorghe Nichita, fostul primar al Iașiului, a fost dus cu escorta Poliției în arest. El a fost încarcerat în Penitenciarul Iași, după ce judecătorii l-au condamnat la 5 ani de închisoare cu executare. Mai mulți polițiști au ajuns, miercuri seara, la locuința lui Nichita, imediat după ce judecătorii au dispus ca fostul primar al Iașului să stea cinci ani în închisoare.

La ieșirea din locuința sa, bărbatul a precizat că este nevinovat. Când a aflar vestea că va fi închis, acesta a mărturisit că își pregătește bagajul pentru a merge la închisoare.

“Mi-e greu să vă spun ceva. Vă daţi seama… Am pledat nevinovat tot timpul. Nu mă aşteptam la aşa ceva”, a declarat fostul primar Gheorghe Nichita în timp ce era dus spre maşina care l-a transportat spre arest.

Gheorghe Nichita a fost găsit vinovat de luare de mită.  Fostul primar a primit 10% dintr-un contract de aproape 70 de milioane de lei atribuit firmei UTI și unei alte firme, precum și reduceri la un hotel de lux din București, dar și cazare în China. Totalul sumelor și al beneficiilor primite drept mită de către Gheorghe Nichita este de 3.693.710 lei, potrivit procurorilor.

În 13 noiembrie 2017, Nichita a fost condamnat, în primă instanță, de Tribunalul București, la patru ani de închisoare, însă decizia a fost contestată de fostul edil, drept pentru care a mai fost adăugat un an la sentință. Decizia de miercuri a Curții de Apel București este definitivă.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top