Iohannis: Am asistat luni la o situație care a frizat ridicolul

02.09.2020
Iohannis: Am asistat luni la o situație care a frizat ridicolul

Ce s-a întâmplat luni, în Parlament, a frizat ridicolul, spune Klaus Iohannis. Șeful statului le cere social-democraților să înceteze cu „jocurile cinice” și să nu depună o nouă moțiune de cenzură.

„Am asistat luni la o situație care a frizat ridicolul”, spune președintele Klaus Iohannis despre ședința în care trebuia să se dezbată și să se voteze moțiunea de cenzură inițiată de 205 parlamentari PSD.

El mai susține că social-democrații, „chiar cei care au inițiat acest demers, nu au fost în stare să asigure prezența în sală a propriilor parlamentari”.

„Am spus de la început că este cinică și iresponsabilă depunerea unei moțiuni de cenzură într-un moment în care toate eforturile trebuie canalizate pentru combaterea pandemiei și cu puține luni înainte de alegerile parlamentare la termen. Acum, după eșecul previzibil și lamentabil de luni, mă întreb cui a folosit toate această discuție politicianistă a PSD-ului, care pur și simplu nu își poate stăpâni setea de puter”, adaugă șeful statului.

El mai spune că unii lideri PSD continuă să inducă ideea unei noi moțiuni de cenzură care să fie depusă în următoarea perioadă.

„Încetați cu aceste jocuri cinice care nu fac decât să provoace neîncredere și să pună astfel în pericol combaterea eficientă a epidemiei de Covid 19”, mai cere Iohannis.