Connect with us
Foisorul de Foc-11092015

Știri

Povestea fantomei din Foisorul de Foc. Sigur ai trecut pe acolo!

Nu exista locuitor al Bucurestiului care sa nu stie unde este amplasat Foisorul de Foc. Multi dintre noi trecem zilnic pe langa locul bantuit.

Printre legendele si miturile urbane ale ,,micului Paris” se numara si cea a fantomelor de la Foisorul de Foc. Dar pentru a putea dezlega misterul, trebuie mai intai sa scunoastem istoria monumentului.

Foisorul de Foc a fost construit intre anii 1890 si 1891, dupa planurile arhitectului sef al Primariei Capitalei din acea vreme, George Mandrea. Contructia a fost ridicata pentru a servi ca observator al incendiilor si ca turn de apa pentru populatia bucuresteana.

Sursa foto: bucuresti.tourneo.ro

Sursa foto: bucuresti.tourneo.ro

Foisorul de Foc a functionat ca supraveghetor al incendiilor pana in mijlocul anului 1910, atunci cand a fost instalat telefonul, iar ca post de pompieri pana in anul 1936. Ca turn de apa insa nu a functionat niciodata. Asta pentru ca la partea superioara a constructiei a fost montat un rezervor cilindric de 75 metri cubi, insa pompele existente nu au putut ridica apa la inaltimea rezervorului.

CITESTE SI: VEZI FOTOGRAFIA FANTOMEI DIN BĂILE HERCULANE

Din acest motiv Foisorul a fost dat in folosinta Companiei de Pompieri din aceele timpuri. La anuntarea unui incendiu, se inhamau rapid caii la saca( butoi asezat pe un suport cu doua sau cu patru roti, cu care in trecut se transporta apa) si la cele doua pompe manuale aflate la parterul cladirii, dupa care se alerga spre locul incendiat.

Legenda fantomei din Foisorul de Foc a pornit de la moartea unui pompier care a murit in interiorul cladirii intr-o noapte in urma cu 105 ani. Modul cumplit in care a murit barbatul, mai exact prin combustie spontana, a fost motivul legendei cu fantome.

Sursa foto: qsl.ro

Sursa foto: qsl.ro

Combustia umana spontana este un proces prin care o fiinta umana arde, partial sau complet, fara a se fi aflat in contact direct cu o sursa externa de aprindere. Chiar daca exista o multime de teorii asupra acestui fenomen, pozitia majoritatii oamenilor de stiinta este de scepticism asupra combustiei spontane. Fenomenul este catalogat ca apartinand sferei paranormalului.

Asadar, potrivit legendei,in zilele noastre in data de 9 a fiecarei luni, la ora 23.30, locul este strabatut de lumini stranii, care comemoreaza modul cumplit si straniu in care a murit pompierul.

Tu ai trecut vreodata pe langa Foisorul de Foc?

Sursa foto: hotelelizeu.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top