Connect with us
Bogdan Chirieac vorbește despre românii care au plecat în Germania: Nu le-a oferit nimeni posibilitatea să lucreze în România

Social

Bogdan Chirieac vorbește despre românii care au plecat în Germania: Nu le-a oferit nimeni posibilitatea să lucreze în România

Bogdan Chirieac a disecat problema privind românii care au plecat în Germania de pe Aeroportul din Cluj-Napoca.

Bogdan Chirieac vorbește despre românii care au plecat în Germania: Nu le-a oferit nimeni posibilitatea să lucreze în România

Deși țara este în plină stare de urgență datorită pandemiei care a ajuns și la noi, mii de români au plecat în Germania pentru un job sezonier. Necesitățile financiare i-au motivat să își riște sănătatea în această situație dificilă.

„Puteau să lucreze și în România, poate la un salariu mai mic decât în Germania, dar cred că nimeni nu le-a oferit această posibilitate. Este vorba despre lucrători sezonieri, nu puțini, sunt peste 100.000, care lucrează în Germania, alții lucrează în Italia în mod normal, în Spania, în Franța, în Marea Britanie. Firmele de recrutare le știu numele, le știu adresa, le știu numărul de telefon. Jos pălăria pentru doamna Merkel, care e interesată să-și repornească economia. Sigur că ne folosește pe noi, pe români, dar asta este, am înțeles că suntem preferați. Am înțeles de la ambasadorul României la Berlin că românii sunt foarte bine văzuți, cei veniți la muncă, deci nu sunt probleme culturale cu Germania”, a declarat Bogdan Chirieac.

În data de 9 aprilie, pe aeroportul din Cluj-Napoca mii de oameni așteptau să plece la munca sezonieră din Germania. În același timp, Germania a anunțat faptul că va relaxa condițiile de intrare în țară a muncitorilor străini care vin pentru munca sezonieră.

Cules de sparanghel

Momentan, nemții au nevoie de români pentru a le culege sparanghelul. Jobul durează două luni și aduce fiecărui lucrător aproximativ 3.000 euro plus cazare, mâncare și transport.

David Ciceo, directorul aeroportului din Cluj explică faptul că aeroportul a procedat corect și nu are nicio vină pentru cum a gestionat situația.

„Pot să vă spun că aeroportul a acționat corect, nu are nicio vină în această situație și o să reușim să prezentăm aceste aspecte. În cursul zilei de astăzi au fost 12 zboruri. Ultimul va pleca la 21.50 din Cluj spre Germania, cu muncitori care pleacă la muncă. Aceste zboruri erau programate să fie de la prânz la ora 22. Din păcate, organizatorii, care nu știm cine sunt și e un mare semn de întrebare, dimineață, începând cu ora 7, au lăsat aproximativ 1.800 de pasageri în parcarea aeroportului. Mulți nu aveau bilete de avion.

Nici măcar nu cunoșteau destinația. Autocare, microbuze, care au venit din Botoșani, Dolj, din toată țara, i-au lăsat în parcarea aeroportului. Majoritatea nu aveau bilete de avion și nu cunoșteau destinația. S-au prezentat niște liste și foarte puțini din cei 1.800 cunoșteau exact orașul în care mergeau. Ei știau doar că merg în Germania la muncă”, a declarat acesta.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top