Connect with us
Tătaru a dat vestea cea mare: A spus când vor ieşi românii din case

Social

Tătaru a dat vestea cea mare: A spus când vor ieşi românii din case

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, speră ca în două luni ”să ieșim la capătul tunelului”, iar aceste ”sechele” care ne vor rămâne după aceste momente să ne învețe să fim mai responsabili. Demnitarul speră ca actuala criză să se sfârșească în două luni, moment în care teama noastră de acum să se transforme în încredere.

Nelu Tătaru a declarat pentru Știrileprotv.ro că actuala criză s-ar putea termina la sfârșitul lui mai, începutul lui iunie, când restricțiile se vor ridica, treptat, pentru fiecare localitate în parte. Potrivit ministrului Sănătății, românii vor trebui să conviețuiască cu COVID-19 prin respectarea unor reguli, precum evitarea locurilor aglomerate, igienă strictă și purtarea de măști și mănuși.

Tătaru a dezvăluit că a găsit la Spitalul Județean Neamț ”un corp medical debusolat și cu pierdere de încredere” și a vorbit și despre focarul din Vrancea, unde va fi instituit, de asemenea, un management militar pentru gestionarea situației.

”În Vrancea avem o altă situație, acolo avem un focar local, în orașul Focșani, cu transmitere accentuată. Avem cadre din poliție infectate, din jandarmerie, apoi chiar și directorul spitalului. Mergem la Focșani să punem o echipă managerială militară, care să poată gestiona situația din Spitalul Județean Vrancea. Managerul a plecat cu documente, s-a autoizolat, bănuiesc că intenționând să conducă din autoizolare o unitate sanitară. Nu este normal, el fiind un pacient pozitiv trebui să fie internat într-o unitate medicală”, a declarat ministrul Sănătății pentru sursa citată.

Nelu Tătaru a recomandat prudență maximă pentru tot personalul medical din țară. ”Avem 812 cadre medicale la nivelul întregii țări, care sunt confirmate pozitiv. Recomand personalului medical prudență, orice este necesar să ne solicite. Fiecare pacient care se prezintă este suspect de COVID-19. Avem și alte patologii, mai multe ca cele Covid, orice pacient trebuie tratat. Fiecare caz în parte trebuie gestionat separat, dar cu toate precauțiile de rigoare”, a precizat Nelu Tătaru. Ministrul a spus că un personal medical valid este vital în aceste momente, dar și populația are un rol foarte important.

Ridicarea restricțiilor, de la sfârșitul lunii mai

Ministrul Sănătății spune că acum e nevoie chiar și de mai multă precauție, dar vine și cu o veste bună: restricțiile ar putea să fie ridicate de la sfârșitul lunii mai.

”Nu este momentul de relaxare, impune chiar și mai multă precauție. Suntem mai mulți care pot transmite această infecție. Dacă vom vedea la un moment dat că am depășit acel vârf, numărul de cazuri va fi în scădere, putem să ne gândim la o relaxare la sfârșitul lui mai, începutul lui iunie, dar pentru fiecare localitate în parte. Nu poți da drumul dintr-odată la niște localități carantinate. Relaxăm, dar totuși cu niște reguli impuse: cu mască și cu mănuși”, a explicat Tătaru.

”Chiar dacă relaxăm, aceste măsuri – masca, igiena, mănușile – trebuie să rămână pentru o perioadă mult mai lungă, două- trei – patru luni. Evitarea locurilor aglomerate, păstrarea distanțierii sociale, menținerea unei atitudini precaute sunt cele care ne vor da viitorul urmărilor doi ani, când va trebui să conviețuim cu acest virus”, a precizat ministrul.

Andrei Petrescu este redactor Huff.ro, colaboreaza cu site-ul de 6 ani. Poate fi contact pe adresa andrei@huff.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top