Connect with us
Cât timp rămân închise școlile. Anunț important

Social

Cât timp rămân închise școlile. Anunț important

Situația este din ce în ce mai gravă în România. Numărul cazurilor de infectare este tot mai mare, depășind chiar și pragul de 4000 de îmbolnăviri zilnice, fapt care îngrijorează atât oamenii de pretutindeni, cât și autoritățile. Lucrurile nu stau deloc bine în București și par că scapă de sub control. Rata de incidență de 3 la mia de locuitori a fost depășită, motiv pentru care au fost adoptate măsuri suplimentare, precum închiderea școlilor. Află când revin elevii în bănci.

Școlile din București au trecut în online

Situația din București a scăpat de sub control, iar rata de incidență a ajuns luni la 3,19 la mia de locuitori. În acest context, Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență s-a întrunit astăzi, 19 octombrie, pentru a stabili măsurile pe care bucureștenii trebuie să le respecte în următoarea perioadă, pentru a preveni infectarea cu noul virus al momentului. Măsurile intră în vigoare la data de 20 octombrie, ora 00:00.

Astfel, în urma ședinței, CMSU a decis că școlile vor trece exclusiv în mediul online, iar elevii ar putea reveni în bănci peste 14 zile, în funcție de cum evoluează lucrurile la nivelul Capitalei. Astfel, în următoarele două săptămâni, școlile, liceele, inclusiv creșele și universitățile vor lua parte doar la cursuri online, pentru a preveni infectarea cu coronavirus.

În plus, masca de protecție va fi obligatorie și în spațiile publice deschise din București. Până acum, acoperirea nasului și a gurii erau obligatorii doar în spațiile închise. Mai mult, se închid restaurantele și unitățile de jocuri de noroc. Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din hoteluri, pensiuni sau alte unități de cazare va fi disponibilă doar pentru cei care sunt cazați acolo.

Mariana Stancu Țipișcă, purtător de cuvânt al Prefecturii București, a anunțat că în scurt timp va fi emis un comunicat oficial al Comitetul Municipal București pentru Situații de Urgență.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top