Connect with us
Ora de vară 2020. Duminică trecem la ora de vară! Ce trebuie să știe toți românii

Social

Duminică trecem la ora de vară! Ce trebuie să știe toți românii

În această duminică trecem la ora de vară! Astfel, ora 3 devine ora 4 în noaptea de sâmbătă spre duminică. CFR Călători a anunțat că trecerea la ora de vară nu modifică mersul trenurilor.

Duminică trecem la ora de vară! Ce trebuie să știe toți românii

În această duminică România trece la ora de vară și toți românii vor trebui să își dea ceasul inainte cu o oră. Astfel în ultima duminică din lume vom da ceasurile înainte, ora 3.00 dimineața devenind astfel ora 4.00.

În această duminică ceasurile se vor da înainte în toate țările din Uniunea Europeană. Astfel ziua de 29 martie va avea doar 23 de ore în loc de 24 de ore.

Acest mecanism prin care se schimbă ora, primăvara și toamna, este folosit de 110 țări din întreaga lume. România a aderat la acest sistem în 1932. În perioada 1943-1979, practica a fost suspendată.

Mulți se întreabă la ce ne folosește acest sistem de trece la o altă oră în ultima duminică din luna martie. Această practică a fost inventată pentru folosirea cât mai eficientă a orelor lungi de lumină ale verii. Odată cu trecerea la ora de vară se câștigă de fapt o oră în plus de lumină. Această idee i-a venit pentru prima oară lui Benjamin Franklin, în secolul al XVIII -lea, dar primul care s-a gândit să o pună în practică a fost constructorul William Willett. El a propus să dăm ceasul înainte cu 20 de minute în fiecare duminică din luna aprilie.

Trebuie să ne așteptăm la această schimbare să ne afecteze, pe unii mai mult decât pe alții. sunt persoane care resimt puternic trecerea la ora de vară deoarece ceasul biologic al fiecărei persoane se dereglează. Și persoanele care au anumtie probleme de sănătate vor trece cu dificultate prin aceast proces de schimbare a orei. Totuși, corpul ar trebui să se adapteze într-un timp scurt.

Citește și: Alertă meteo! Cod portocaliu în mai multe zone din țară

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top