Connect with us
Dovadă permis: înlocuirea dovezii de permis de conducere se prelungește automat

Social

Dovadă permis: înlocuirea dovezii de permis de conducere se prelungește automat

Șoferii care au permisul suspendat sau dovezi înlocuitoare ale permiselor de conducere și au primit un document în acest sens, vor avea termenul prelungit automat din oficiu, anunță Parchetul General.

Procedura este valabilă pe durata stării de urgență și se aplică pentru toți șoferii din România. Măsura a fost luată pentru a preveni răspândirea pandemiei.

Citește și: OUG credite: Suspendarea /amânarea ratelor la credite prima casa, ipotecare, carduri de credit

În mod normal șoferii care au dovezi înlocuitoare în loc de permis de conducere, trebuiau să depună ă cerere care acum nu mai este necesară. Repetăm doar pe durata stării de urgență.

Astfel, toate ordonanţele de prelungire vor fi transmise direct către unităţile de poliţie competente, fără să mai fie nevoie de consemnarea prelungirii pe dovada propriu-zisă.

Citește și: Noul model de declarație pe proprie răspundere pentru ieșirea din casă

COMUNICAT dovadă permis 

Biroul de informare şi relaţii publice este abilitat să comunice următoarele precizări urgente:

La nivelul parchetelor, în cauzele în care anterior instituirii stării de urgență prin ordonanță a procurorului a fost dispusă prelungirea dovezilor înlocuitoare cu drept de circulație ale permisului de conducere, emise în temeiul art. 111 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 195/2002, pentru limitarea infectării cu coronavirusul SARS-CoV-2, persoanele interesate nu este necesar să depună cereri de prelungire.

Din oficiu, procurorii vor emite ordonanțe de prelungire a acelor dovezi pentru care anterior a fost dispusă o ordonanță.

Ordonanțele de prelungire vor fi transmise pentru operare la unitățile de poliție competente, fără a mai fi necesară consemnarea pe dovadă a prelungirii în această situație excepțională.

Precizăm că măsura a fost stabilită prin coordonare interinstituțională între Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Ministerul de Interne și Inspectoratul General al Poliției Române, conform Parchetului General.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top