Connect with us
Minivacanța de 1 Decembrie. Turiștii fac rezervări la munte, medicii avertizează că vom umple spitalele

Social

Minivacanța de 1 Decembrie. Turiștii fac rezervări la munte, medicii avertizează că vom umple spitalele

Am intrat, oficial, în minivacanța de 1 Decembrie când românii sărbătoresc Ziua Națională a României. În mod normal, în fiecare an, în această perioadă, stațiunile montane erau pline cu oameni liberi care aveau chef să petreacă în aer liber. Anul acesta, însă, este indicat să evităm zonele aglomerate, să evităm să creem aglomerații și să păstrăm distanța fizică. Ce se va întâmpla, totuși, pe pârtiile din țară, vom vedea. Medicii avertizează!

Oficial în minivacanța de 1 decembrie

Românii au intrat în minivacanța de 1 decembrie. Sunt patru zile libere pe care de obicei, cei mai mulți dintre români, le petreceau la munte, pe pârtiile de ski. Anul acesta, din cauza pandemiei de coronavirus, trebuie evitate aglomerațiile și păstrată, pe cât posibil, distanța fizică dintre oameni.

De altfel, România se află în carantină de noapte, iar restricțiile au fost instituite în toată țara.

Chiar și așa, în stațiunile de munte este mare forfotă. Mulți români și-au rezervat deja la Predeal și la Straja, unii chiar cu câteva luni dinainte.

„Au fost rezervări făcute cu șase luni înainte sau cu trei luni înainte, dar în același timp și anulate cu o săptămână înainte. Vă pot spune că în ultima săptămână am avut 50% din rezervări anulate și reprogramate chiar de două ori în aceeași săptămână”, a declarat, pentru Digi24, Marius Ioniță, administratorul unei unități de cazare din Predeal.

Pe de altă parte, medicii avertizează că minivacanța de Ziua Națională ne va costa scump dacă nu vom respecta regulile de prevenție. Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta din Capitală este de părere că este imposibil de evitat contactul în zone în care populația vine din alte regiuni și este atât de neomogenă.

Comportamentul pe care îl vom avea în aceste patru zile libere se va vedea în numărul de internări în perioada Crăciunului. Reamintim faptul că mai multe localități din România sunt în carantină zonală. Nu se iese din casă decât cu motive întemeiate și justificate printr-o declarație pe proprie răspundere.

Restaurantele, cafenelele, barurile, sălile de spectacol și cele cu jocuri de noroc sunt închise în România, la fel și instituțiile de învățământ. Este un an fără precedent în care toți elevii învață de acasă, in regim online.

„Mi-aș dori să cred că toți vom petrece aceste sărbători acasă, în familia restrânsă. Am temeri, pentru că aceste zile libere, care sunt în număr de patru, înseamnă pentru mulți dintre români minivacanțe pe care le fac în diverse zone și acest lucru mă îngrijorează, pentru că este imposibil să eviți contactul, dacă te duci în zone unde populația vine din alte regiuni și este atât de neomogenă. Dacă în aceste patru zile nu vom înțelege că trebuie să stăm acasă, de Crăciun vom avea spitalele pline, ca urmare a acestui comportament pe care îl avem acum, de 1 Decembrie”, a declarat la Digi24 medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta din București.

 

 

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top