Connect with us
O elevă din Vaslui a scris primarului o scrisoare emoționantă: 'Când primesc alocația vă aduc banii numaidecât'

Social

O elevă din Vaslui a scris primarului o scrisoare emoționantă: ‘Când primesc alocația vă aduc banii numaidecât’

În vremuri de pandemie când școala s-a mutat în mediul online pentru a-i proteja pe cei mici, unii copii nu pot să „ajungă” la școală. Este cazul unei fetițe din județul Vaslui care i-a scris primarului o scrisoare mai mult decât emoționantă. Află din rândurile de mai jos ce i-a scris!

O elevă din Vaslui a scris primarului o scrisoare emoționantă: ‘Când primesc alocația vă aduc banii numaidecât’

O fetiță din comuna Șutelea, județul Vaslui i-a scris primarului comunei o scrisoare emoționantă prin care l-a rugat să îi împrumute sau să îi cumpere un telefon. Aceasta nu poate face școala online, iar când va primi alocația, îi va plăti telefonul în rate lunare.

Fetița a avut probleme când a trebuit să îi trimită învățătoarei poze ale temelor. Pozele nu erau inteligibile deoarece camera telefonului nu funcționa corespunzător.

În acel moment, a decis să îi scrie o scrisoare primarului din comuna Șutelea pentru a-i cere ajutorul. De asemenea, i-a propus să îi plătească telefonul în rate din alocația sa.

Scrisoarea fetiței conține următoarele rânduri:

„Locuiesc împreună cu părinții mei și cu ceilalți șapte frați. La școală mai mergem doar șase, restul lucrează deja în diferite colțuri ale țării.

Sunt conștientă că singura noastră șansă pentru a reuși în viață este să învățăm bine. Am apreciat întotdeauna că ne-ați sprijinit și ați fost alături de noi (…).

Acum, cu această nebunie care ne ține departe de băncile școlii, singura noastră legătură cu profesorii noștri este mediul online. Momentan folosim toți telefonul mamei mele, dar nu reușim să ținem pasul cu acest sistem de învățământ, datorită lipsei unui alt telefon.

Știu că aveți un suflet bun și vă rog cu toată ființa mea să îmi împrumutați și mie un telefon, iar dacă nu aveți unul disponibil, v-aș ruga să îmi cumpărați dumneavoastră unul în rate, iar lunar, când voi primi alocația, vă voi aduce numaidecât banii.

Promit să nu vă dezamăgesc și vă mulțumesc anticipat.”

Primarul i-a răspuns rapid printr-o postare pe Facebook după cum urmează:

„DAA! Răspunsul meu este afirmativ, îți voi da un telefon în stare perfectă de funcționare pentru a-ți face temele la timp, copil minunat!

Am primit această scrisoare pe Messenger de la o fetiță, elevă a școlii noastre! Pur și simplu mi-au dat lacrimile! Am vorbit dimineață cu directorul scolii și mi-a confirmat că sunt peste 30 de elevi în această situație! Nu au telefon, nu mai vorbim de tabletă sau de laptop, pentru a interacționa cu cadrele didactice online!

Am o veste bună și pentru elevii care dispun de telefoane și nu au date mobile: la sfârșitul săptămânii vom putea utiliza internetul gratuit prin WI-FI, în punctele stabilite din fiecare sat!

Astfel, am rugămintea la voi, prietenii mei dragi, care v-ați schimbat Smartphone-ul și vreți să aduceți o bucurie, să îl donați pe cel vechi cu toată bucuria unui elev nevoiaș din comuna noastră!

Noi promitem că vom face poze și vă trimitem fiecăruia dintre voi bucuria și zâmbetul copilului norocos!

Distribuiți vă rog, mobilizarea ne va ajuta copiii să țină pasul cu profesorii.”

Primarul Ciprian Robert Tamas a cerut consătenilor să ajute cu telefoanele pe care nu le mai folosesc și le oferă copiilor WiFi gratuit în mai multe puncte ale satului. Această elevă din Vaslui este doar unul dintre miile de cazuri din țara noastră.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top