Connect with us
Orban, anunț important pentru români! Ar putea fi restricționată circulația pe timpul nopții

Social

Orban, anunț important pentru români! Ar putea fi restricționată circulația pe timpul nopții

Situația din România pare că scapă de sub control. Cazurile de infectare cu noul virus au crescut semnificativ, iar numărul deceselor a trecut de 5000. În fiecare zi sunt identificate chiar și peste 5000 de infectări, iar oamenii și autoritățile sunt din ce în ce mai alarmați de aceste date. Astfel, au fost adoptate mai multe măsuri pentru prevenirea îmbolnăvirii, precum purtarea măștii de protecție și în spațiile deschise, interzicerea evenimentelor sau închiderea școlilor, acolo unde situația o impune. În acest context, premierul Ludovic Orban a vorbit despre ce restricții ar putea fi impuse, precum restricționarea circulației pe timpul nopții.

Orban anunță impunerea de noi măsuri

Situația din România este una dificilă. După ce au fost impuse mai multe măsuri de prevenire a infectării mai ales acolo unde lucrurile au scăpat de sub control, autoritățile se gândesc să revină la unele dintre restricțiile din timpul stării de urgență. Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, că este în evaluare o eventuală decizie privind restricţionarea circulaţiei pe timp de noapte, având în vedere că în mai multe localități, rata de incidență a trecut de 3 la mia de locuitori.

„Avem în evaluare o astfel de decizie, vrem să vedem în schimb efectul măsurilor pe care le-am stabilit prin lege şi prin Hotărârea de Guvern de prelungire a stării de alertă în cazul depăşirii indicelui de 3 la 1000. Se face evaluare pentru că deja sunt localităţi importante, printre care şi Bucureşti, unde urmărim rezultatele aplicării măsurilor în vigoare.”, a răspuns Orban.

În ceea ce privește impunerea unui lockdown, premierul susține că scopul este ca viețile oamenilor să fie unele cât mai normale, fără ca acestea să fie afectate grav de măsurile de prevenire a îmbolnăvirii, ca mare parte din activități să se desfășoare, in limita posibilităților. Orban a explicat că totul depinde de modul în care românii respectă normele de protecție sanitară și de cât de bine conștientizează pericolul acestui virus nemilos.

Organizația Mondială a Sănătății a transmis un avertisment către toată lumea, explicând că situația este una dificilă și că urmează câteva luni critice, având în vedere că se apropie sezonul rece.  Directorul OMS a declarat că Europa are trei țări cu peste un milion de cazuri: Rusia, Spania și Franța. OMS avertizează că spitalele și secțiile ATI sunt aproape de capacitatea maximă sau au depășit-o în unele țări și cere autorităților să acționeze imediat, pentru a preveni o tragedie și alte schimbări majore, precum reînchiderea școlilor și prăbușirea sistemului sanitar.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top