Connect with us
Povestea impresionantă a medicului de la Spitalul Universitar răpus de coronavirus. Gestul uimitor pe care l-a făcut

Social

Povestea impresionantă a medicului de la Spitalul Universitar răpus de coronavirus. Gestul uimitor pe care l-a făcut

După mai bine de o lună de când a fost depistat pozitiv de Covid-19, Medicul chirurg Artemiu Cătălin Bărbulescu de la Spitalul Universitar din București a murit în seara de 18 mai. În vârstă de 65 de ani, acesta a fost infectat la începutul lunii aprilie. Deși mai multe cadre medicale de la Spitalul Universitar au fost confirmate pozitiv de-a lungul timpului, Chirurgul Bărbulescu este singurul care a și-a pierdut viața din cauza noului coronavirus. Vestea morții a fost făcută de colegii săi care au prezentat și povestea impresionantă a celui care, deși era bolnav, continua să îi ajute pe ceilalți pacienți în stare gravă.

Povestea impresionantă a medicului de la Spitalul Universitar răpus de coronavirus. Gestul uimitor pe care l-a făcut

Cunoscuții acestuia au declarat că medicul chirurg a fost un om minunat, decent și foarte muncitor, care își iubea meseria. Deși avea 65 de ani, „făcea treabă de rupea” și cea mai mare calitate a sa era caracterul excepțional de care dădea dovadă. El s-a infectat încă din primele zile ale pandemiei, contractând virusul de la pacienți. Mai bine de 40 de zile, a luptat cu boala, însă a fost învins.

Chirurgul Bărbulescu a dat întotdeauna dovadă de dăruire și profesionalism. Colegii săi au explicat că, în timpul ultimei sale operații, a făcut un gest incredibil. Era vorba despre un pacient străin, în stare gravă, care căzuse de la înălțime. Pentru că nu se știa dacă acesta are Covid, medicul a fost nevoit să îmbrace costumul specific. Din cauza faptului că acesta se aburea și nu avea vizibilitate, a decis să riște și și-a scos costumumația pentru a se desfășura așa cum trebuie și pentru a-i salva viața pacientului.

„Şi pentru că a văzut că pierde pacientul, şi-a băgat picioarele în COVID, şi-a scos costumul şi a preferat să-l salveze. Pacientul s-a dovedit a fi negativ. Dar asta spune foarte mult despre dăruirea lui, despre dr. Cătălin Bărbulescu, despre ce fel de om era. A fost probabil cel mai bun dintre noi, cel mai omenos. Dânsul avea o mare capacitate de a înţelege suferinţa. Asta era una dintre marile lui calităţi. Şi-şi făcea treaba. S-a întâmplat să se îmbolnăvească de COVID-19 pentru că şi-a făcut datoria.”, declară apropiații.

A efectuat ultima consultație în calitate de pacient

Deși starea sa nu era una prea bună, respira greu, cu saturație de oxigen 88%, a decis că trebuie să-și facă meseria și în stare de hipoxemie. Astfel, a mers să consulte un pacient dintr-un salon alăturat, care avea nevoie de consult. S-a deplasat până acolo cu greu, cu fotoliul rulant și cu oxigenul după el.

„Abia respira şi a fost dus cu oxigenul la patul celuilalt pacient şi a examinat drenajul, a schimbat nişte parametri de aspiraţie şi asta a fost ultima lui consultaţie, pe care a dat-o în condiţii de hipoxemie. Şi decizia pe care a luat-o atunci a fost una care l-a ajutat pe acel pacient.”, a declarat o sursă apropiată a acestuia.

Toți colegii l-au admirat pentru dăruirea sa față de meserie, pentru faptul că îi respecta atât pe ei, cât și pe pacienți. Chiar dacă avea momente neplăcute, nu își pierdea cumpătul și găsea o modalitate de a evita orice conflict. El a fost omul „de o decență formidabilă”, care nu pleca de la serviciun până nu își termina treaba.

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top