Connect with us
Premierul Orban face apel la educația oamenilor

Social

Premierul Orban face apel la educația oamenilor

Situația infectărilor cu noul coronavirus se prezintă îngrijorător. Apar tot mai multe cazuri, în spitale, în companii, în televiziune, în fotbal, și lista poate continua. Riscăm, dacă nu suntem precauți, să ajungem tot mai rău, pentru că transmiterea comunitară este foarte periculoasă. În acest context, autoritățile fac apel la spiritul civic și educația românilor.

Ludovic Orban face apel la educația oamenilor

Ludovic Orban a declarat că autoritățile nu pot forța oamenii să respecte regulile de prevenire a răspândirii coronavirusului și că totul se rezumă la educația fiecăruia și grija față de cei dragi. Premierul a făcut referire la tinerii care se află, în această perioadă, pe litoralul românesc.

El spune că sunt dramatice cazurile în care tinerii și-au infectat părinții și bunicii, care, mai apoi, au ajuns intubați la terapie intensivă.

”Sunt cazuri dramatice de tineri care nu au ţinut cont, nu au respectat nimic şi au infectat părinţi, bunici, care acum sunt la terapie intensivă. E un cumul de mijloace pe care le putem folosi, nu poţi numai prin pârghii constrictive. Hai să fim cinstiţi, numărul de persoane care sunt implicate în acţiunile de control, în instituţiile care au atribuţii de control, e limitat”, a declarat Orban.

Orban a făcut apel la educația, conștientizarea și grija oamenilor față de ei și de cei din jur.

„Este adevărat că posibilitatea de a-i determina pe oameni să respecte cu stricteţe regulile este limitată, dar ăsta este un lucru cunoscut. Până la urmă, sunt educaţia, sensibilizarea, conştientizarea, grija omului faţă de sine şi mai ales faţă de cei dragi şi faţă de prieteni, că dacă te îmbolnăveşti te pui în pericol nu numai pe tine, ci îi pui în pericol pe cei pe care îi iubeşti”, a mai spus premierul.

Premierul a mai precizat că încearcă să crească gradul de conformare a respectării regulilor prin controalele efectuate la agenții economici.

 

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top