Connect with us
Raed Arafat a vorbit despre starea de urgență. Ce se întâmplă în România

Social

Raed Arafat a vorbit despre starea de urgență. Ce se întâmplă în România

Situația este tot mai critică în România. Pandemia continuă să facă ravagii printre oameni, iar datele din ultima perioadă nu sunt deloc îmbucurătoare. Cazurile de infectare se mențin pe un trend ascendent și de câteva zile sunt identificate peste 2000 de îmbolnăviri noi zilnice, fapt care face autoritățile să se gândească la cele mai negre scenarii. În ultima perioadă, oamenii se tem de revenirea la vechile măsuri stricte, la carantină și izolare, dar și starea de urgență, motiv pentru care Raed Arafat a decis să intervină.

Raed Arafat, declarații despre situația din România

Raed Arafat a vorbit despre situația actuală din România, având în vedere că lucrurile se complică pe zi ce trece. Cazurile de coronavirus sunt tot mai multe, se mențin pe un trend ascendent și fac oamenii să se gândească la cele mai negre scenarii. Și autoritățile se tem de o tragedie, motiv pentru care încearcă să țină situația sub control.

Raed Arafat anunță că nu există șanse ca România să se întoarcă în carantină totală, însă sunt luate în considerare noi restricții. El nu exclude faptul ca mai multe localități, în care situația este una critică, să intre în carantină totală pentru a fi evitată infectarea într-un număr mare, dar nicidecum reintroducerea stării de urgență.

De altfel, pot fi adoptate măsuri suplimentare acolo unde este nevoi și pot fi intensificate controalele în scopul evitării unei tragedii. De exemplu, DSP recomandă implementarea a noi restricții în București, unde numărul de cazuri a izbucnit, Capitala ocupând locuri fruntașe. Astfel, este posibil ca restaurantele să fie închise, evenimentele să se desfășoare cu un număr restrâns de persoane și slujbele în aer liber să fie interzise.

„Nimeni nu a vorbit concret de o stare de urgenţă sau nimeni nu a spus – sau cel puţin nu am auzit eu – că va fi instituită o stare de urgenţă. Trebuie să fie totuşi instituite unele măsuri pentru că unele prefecturi au început să le instituie, unde cifra este mai mare, incidenţa e mai mare, să instituie nişte reguli judeţene, locale, în anumite localităţi şi ne putem aştepta să crească astfel de măsuri. La acest moment nu se discută de închidere sau de lockdown, cum ziceţi, în acest moment nu.”, a explicat Raed Arafat.

 

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top