Connect with us
Noi propuneri din partea DSP: restaurante închise și evenimente cu mai puține persoane

Social

Noi propuneri din partea DSP: restaurante închise și evenimente cu mai puține persoane

Pandemia continuă să provoace victime în rândul oamenilor, iar situația este din ce în ce mai dificilă în țara noastră, cazurile de îmbolnăvire fiind tot mai multe de la zi la zi. Încă de la început, au fost stabilite mai multe măsuri de prevenire a infectării cu noul coronavirus, dar care au fost relaxate în mai multe etape, ceea ce a făcut ca oamenii să revină la vechile obiceiuri. Restaurantele au fost deschise, terasele, evenimentele cu un număr mai mare de persoane au fost reluate și oamenii au avut parte de multă libertate. În acest context, DSP vine cu mai multe propuneri, printre care închiderea teraselor și micșorarea numărului de participanți la evenimente.

DSP cere noi măsuri

Direcția de Sănătate Publică București cere Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență implementarea a noi măsuri pentru Capitală, având în vedere că aici au fost identificate numeroase cazuri de infectare cu noul virus. Potrivit documentului, se recomandă închiderea restaurantelor, interzicerea evenimentelor private cu mai mult de 50 de persoane și interzicerea procesiunilor religioase în aer liber. De altfel, propune și închiderea barurilor, a cafenelelor, precum și purtarea măștii în apropierea școlilor sau controlarea activității din piețe, transportul în comun sau alte spații publice.

Doar astăzi, 5 octombrie, au fost identificate în București 562 de infectări, după ce în ultima perioadă Capitala a ocupat locuri fruntașe. În acest context, DSP a venit cu mai multe propuneri, pentru ca situația să fie ținută sub control și să fie evitate tragediile. În București, rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile este de 1,86, mai mare de 1,5, cum prevede legea pentru închiderea restaurantelor.

Propunerile făcute de DSP București:

-interzicerea organizării evenimentelor private în cadrul saloanelor de evenimente;

-interzicerea desfășurării de evenimente private în restaurante și cafenele cu mai mult de 50 de persoane;

-obligativitatea purtării măștii de protecție în apropierea școlilor, la mai puțin de 100 de metri;

-închiderea barurilor, restaurantelor și a cafenelelor;

-interzicerea organizării și desfășurării procesiunilor religioase în spațiu deschis;

-intensificarea acțiunilor de control în transportul public, piețe, târguri și piscine interioare;

Documentul în care sunt prezentate propunerile va fi înaintat către Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență care va analiza propunerea. Ședința în care vor fi discutate aceste propuneri va avea loc marți, 6 octombrie, la ora 11.00.

O situație similară are loc în Iași, după ce numărul de cazuri a crescut semnificativ. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Iași a decis suspendarea activității din restaurante și cafenele în municipiul Iași și în comunele Aroneanu, Costești, Mădârjac, Miroslava, Moțca, Plugari, Răchiteni, Rediu, Tomești, Țuțora, și Valea Lupului. Aici, incidența cazurilor din ultimile 14 zile este mai mare de 1,5/1000 locuitori. Măsura va fi valabilă până la 12 octombrie.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top