Connect with us
Raed Arafat, scenariu sumbru. Ce se va întâmpla peste o lună în România

Social

Raed Arafat, scenariu sumbru. Ce se va întâmpla peste o lună în România

Lucrurile scapă de sub control în țara noastră, fiind identificați zilnic tot mai mulți bolnavi. În acest context, autoritățile au impus mai multe măsuri prin care infectarea cu noul virus să fie combătută, iar acum se așteaptă rezultatul acestora în perioada care urmează. În cazul în care efectul acestora nu va fi unul pozitiv și situația rămâne la fel de dificilă, Raed Arafat a avertizat că peste o lună vor fi impuse alte măsuri mai stricte, care să țină sub control extinderea aceste boli nemiloase.

Raed Arafat avertizează că pot fi impuse noi măsuri

În România s-a impus de luni, 9 noiembrie, carantina parțială. Astfel, oamenii sunt obligați acum să poarte mască de protecție atât în spațiile închise, cât și în cele închise, indiferent de care este rata de infectare în localitatea din care provii. Mai mult, toate școlile au trecut în mediul online, iar circulația pe timpul nopții a fost restricționată în intervalul 23.00-05.00, fiind permisă deplasarea doar pentru motive bine întemeiate.

Raed Arafat a explicat că acum trebuie să așteptăm pentru a vedea care sunt rezultatele măsurilor adoptate de specialiști și în ce fel va evolua pandemia în țara noastră, după ce evenimentele numeroase au fost complet interzise. În cazul în care numărul de infectări nu va scădea și va continua să crească, măsurile de restricție luate recent vor continua și se vor impune și altele suplimentare.

El este de părere că ar trebui să se vadă rezultatul în 30 de zile, așa cum susțin și epidemiologii. În cazul în care se dovedește că restricțiile nu au avut niciun efect, așa cum scrie și în hotărârea de Guvern, atunci când este reevaluată situația, înseamnă că măsurile nu au fost suficient de drastice, riscul de îmbolnăvire există și este necesară introducerea de noi măsuri.

„Asta scrie şi în hotărârea de Guvern. Dacă la reevaluare se va considera că sunt necesare şi alte măsuri, o să vedem la momentul respectiv. Dacă nu scade suficient într-o lună înseamnă că măsurile nu sunt suficiente şi există risc de creştere mai departe. Şi atunci se impun şi alte măsuri. Se pot lua şi alte măsuri suplimentare în zonele care sunt afectate mai grav.”, a declarat Raed Arafat.

Șeful DSU este convins că, în prezent, românii au coștientizat cât de periculos este virusul și că foarte puține sunt persoanele care nu cred în existența lui, motiv pentru care măsurile impuse vor fi respectate cu responsabilitate.

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top