Connect with us
Raed Arafat, un nou semnal de alarmă pentru români

Social

Raed Arafat, un nou semnal de alarmă pentru români

Raed Arafat trage un nou semnal de alarmă pentru toți românii, acum în prag de sărbătoare. Secretarul de stat a subliniat faptul că românii au început să nu mai respecte regulile impuse de autorități, iar asta se vede deja în numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 din ultimele ore.

Raed Arafat, un nou semnal de alarmă pentru români

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență îi înseamnă pe români să stea în continuare în case și să evite ieșirile car enu sunt absolut necesare. Se apropie Paște

„Acum suntem în situația în care noi am recomandat de ceva timp ca oamenii să stea foarte mult acasă și să iasă numai pentru anumite activități. Insistăm în acest moment ca populația să respecte aceste reguli. Vine Paștele, vin Floriile, este foarte important să înțeleagă lumea că trebuie să evite vizitele, să evite deplasările nejustificate, să nu ducă copiii să viziteze bunicii, să nu meargă tinerii să viziteze persoanele în vârstă și să fie un Paște altfel anul acesta, pentru binele tuturor”, a spus la Digi24 secretarul de stat în MAI.

Raed Arafat a mai atras atenția că în momentul în care măsurile impuse de autorități nu mai sunt respectate, poate să apară o creștere abruptă a numărului de cazuri și să se infecteze foarte mulți români.

„Dacă nu se vor respecta aceste măsuri, riscul este să avem o creștere abruptă a numărului cazurilor și să fie infectate mult mai multe persoane”, a avertizat Raed Arafat.

Întrebat dacă românii vor putea merge de Paște în vizită la părinții și la bunici, Raed Arafat a avut un răspuns foarte clar.

„Ba da, vor putea să meargă, dacă merg doar să ducă mâncare – o dau la ușa casei și pleacă – înseamnă că vor respecta pentru ce au mers. Dacă ei vor merge acolo ca să intre și să viziteze și să socializeze și să ducă cu ei copiii și tot ca să viziteze bunicii înseamnă că au încălcat recomandările și înseamnă că au pus în risc viața celor care sunt în vârstă”, a precizat Raed Arafat.

 

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top